[]

Yan etki yapmayan kemoterapi etkide yapmaz mı?

Babama 1 ay önce akciğer kanseri teşhisi konuldu. Cerrahi , vs ekarte edilip direkt kemoterapi önerildi. Epey araştırdık.. okuduk.. doktorlara güvenmekten başka çaremiz olmadığını farkedince kemoterapiye başladık.. Kalp rahatsızlığı da olduğundan doktoru hastaneye yatırıp başlamayı önerdi..
Ancak covid riskinden dolayı yatırmak istemedik. Bir sorun hissettiğimizde hastaneye 10 dakika uzaklıktayız.
ilk basta 3 kür olarak planlandı. Her perşembe alacak. ilk 2 kürü aldık..
Bugüne kadar hiç yan etki görmedik.. Sık görülen Halsizlik , mide bulantısı bile olmadı.. İlk kür sonunda yapılan kan sayımında kan değerleri pek oynamamış..
Kemoterapiyle ilgili öyle şeyler okudum ki.. her duruma kendimizi hazırlamıştık.. gelecek ne gösterecek bilemiyoruz ama bu durum hem sevindiriyor hem şaşırtıyor.. Ama bir yandan da işe yaramıyor mu acaba diye düşünüyoruz?

Karboplatin + paklitaksel alıyor bu arada.


EDİT :

Değerli fikirleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Tıp fakültesi hastanesinde alanında çok deneyimli doktorumuz takip ediyor..
Güvenmekten başka çare göremedik..Sizlerde içimizi rahatlattınız.
Tüm hastalarımız şifa bulur insallah.

 
Çok geçmiş olsun. Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. Hastaneye düşmeyince insan bilmiyor. Bir süredir doktorlardan “artık hastalığa göre tedavi değil hastaya göre tedavi var” lafını duyuyorum. Herkeste aynı etkiyi yapmayacaktır. Babam ilk kür kemoterapide yan etkiden kusmaktan halsizlikten bayılmıştı mesela. Tüm kürleri hastanede yatarak almıştı. Aynı ilacı kullanan halam normal hayatına devam ediyordu. Kemoterapi ve kanserle ilgili çok bilgi kirliliği var lütfen benim örneğim dahil hiçbirine kulak asmayın. Googlea sormayın. Doktorunuza sorun. Googlea bakınca insanın morali çok bozulabiliyor. Moralinizi hep iyi tutun. Babacığını iyi olsun yeter ki..


  • suicides underground  (03.01.21 23:27:24) 
Haftalık kemoterapi protokollerinde dozlar oldukça tolere edilebilir oluyor, yan etkiler de kümülatif birikimle orantılı olarak ortaya çıkıyor genelde. Bir de ilaç öncesinde ve sonra evde kullanmanız için yan etkileri azaltan başka ilaçlar da verilmiştir zaten. 3 hafta birşeyler söylemek için kısa bir süre, çok geçmiş olsun, şifa bulsun inşallah.
Not: doktor değilim.

  • curukturpkokusu  (03.01.21 23:30:01) 
Doktor değilim. Kemoterapi ciddi bir tedavi yöntemi. Yanetki olayı diğer ilaçlara göre daha fazla ama herkeste aynı etkiyi gösterecek diye bir durum yok. Kronik rahatsızlığım gereği bugüne kadar 7 farklı ilaç kullandım. Bazılarını tek, bazılarını beraber kullandım. Mesela piyasaya çıkan en yeni ve yanetki konusunda en başarılı olan ilaç bende ağır yanetki yapmıştı.. ilacı hemen bırakmam gerekmişti. en eski, yanetki olayında aşmış olan ilaçta da yanetki olmadı hiç.

Doktorlar daha iyi biliyordur. İyi bir doktora denk gelmek biraz şans işi ama kanser gibi önemli bir hastalıkta doktorlara güvenmek gerekir. Yanetki yapmadığını söylerseniz doktora, emin olun sizin kadar sevinecektir. Allah tüm kanser hastalarına şifa versin.. geçmiş olsun.
  • silah taciri  (03.01.21 23:48:43) 
Öncelikle geçmiş olsun,şifa diliyorum.
Ben yaklaşık 13 ay kemoterapi aldım.Çok farklı protokoller/ilaçlar uygulanıyor.Benim saçlarım 2. ayda dökülmeye başladı.İştahsızlık ve halsizlik 6-7. aylarda başladı.Kan değerlerim de aynı şekilde 6. aydan sonra toparlayamamaya başladı,bir ay kadar ara verdik.Hastaya,doktorun uyguladığı protokollere göre çok değişiyor.

  • arenas  (03.01.21 23:58:41) 
yan etki olayı kişiden kişiye çok değişiyor.

aynı ilacın aynı dozunu aynı şekilde alan, aynı boy kilo yaş ve cinsiyette olan aynı insanları düşün.

a kişisi hiç yan etki yaşamazken, b kişisi orta seviye, c kişisi yataktan kalkamayacak hale gelebiliyor, hatta çoklu organ yetmezliği bile yaşayabiliyor. bunu çevremde çok kanser hastası olması dolayısıyla çok gözlemledim. gerek hastalarda, ailemde gerek onkoloji servislerinde.

eğer şüpheniz ya da soramadığınız sorular, öğrenmek istedikleriniz varsa, 'hastayı yormadan' siz kendiniz başka bir onkoloji bölümüne, doktora veya profesöre gidip durumu anlatıp, hastanın kan değeri gibi belgelerini götürüp bilgi alın. duyurudan öğrenebilinecek bişey değil sizin de bildiğiniz gibi.

endişenizde çok haklısınız , en azından uzman görüşü alıp gerekiyorsa ilaç değiştirmek gerekmiyorsa da içinizin rahatlamasını sağlarsınız. bu düşünceler insanı çok yoruyor kemiriyor benim annem kanser oradan çok iyi biliyorum bu durumları.

mesela biliyorsunuzdur ama pratik bir yöntem söyliyeyim, üniversite hastaneleri onkoloji bölümlerinde profesörlere fark ödeyerek muayene olabiliyorsunuz, profesörlerin sekreterleri oluyor randevu almak için, hemen ilk gün randevu alıp, hastaneye gittiğinizde fark ücretini yatırıp hiç sıra beklemeden görüşebilir, danışabilir , muayene olabilirsiniz.
  • killerbee  (04.01.21 01:37:01 ~ 01:54:00) 
Doktor değilim, ananem pankreas kanseriydi. Kemoterapi almaya başladığında son evredeydi. Yani En fazla 2-3 ay daha yaşayacak dendi. Kemoterapi almasın son zamanlarını iyi geçirsin dendi. Kemoterapiye başladık hiçbir yan etkisi olmamasına rağmen(saç dökülmesi oldu bir tek) 2 sene daha yaşama tutundu. Ve normal hayatından hiçbir farkı yoktu biraz yorgunluk dışında gezmesine de gitti misafir de ağırladı...


  • sacrilegious  (04.01.21 11:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.