[]

Askerlikte Yedek Subaylık Seçilme İhtimali

Bir bilgisayar mühendisinin yedek subaylığa seçilme ihtimali nedir? Bu ihtimali arttırmak için neler yapabiliriz? Amateme başvurmuş olmak bu ihtimali etkiler mi? Saygılar.




 
Açıkçası seçimin nasıl yapıldığı belli değil. Herkes fikir yürütüyor. Bölüme büyük oranda bağlı olan bir şey değil.


  • dissendium  (03.01.21 22:58:49) 
@r evolution;

Yani hocam mühendislerin yedek subaylık şansı daha mı fazla, demek istediğiniz net anlaşılmadı şu an gelecek planı yapıyorum, yapılmış bir başvuru söz konusu değil.
  • zamanin otesinden gelen seyyah  (03.01.21 23:05:43 ~ 23:06:16) 
ben askere giderken (2012) ales benzeri türkçe-matematik bir sınava sokuyorlardı. istediğinin (uzun dönem/asteğmen - kısa dönem/er) olması için mümkün olduğunca doğru yapmaya çalışıyordun. bir yetkiliden duyduğuma göre seçim şöyle oluyordu:

- kişinin isteğine bakmadan, kişinin niteliklerine göre, tsk'nın bu kişiye ihtiyacı var mı, yok mu? tsk o kişi istiyorsa, yani seçiyorsa kısa dönem istese de uzun dönem gelir.
- birinci grup dolduktan sonra kişinin isteğine göre dolduruyorlar.
- isteğe göre yapılan atamalar da bitince istek olmadan atamalar.
  • tabudeviren  (03.01.21 23:08:55 ~ 23:09:12) 
@tabudeviren;

Şöyle bir bakınca ve istatistiki olarak düşününce uzun dönem istersem gelir gibi düşünüyorum yüksek ihtimal. Peki amatemin duruma etkisi açısından düşüneceğimizde yorum yapabilecek arkadaş yok mu?
  • zamanin otesinden gelen seyyah  (03.01.21 23:15:17) 
2014 kasım 357. dönemde meslek kurasına tabi yedek subaylarda 328 kişi arasında sadece 2 tane bilgisayar mühendisi vardı. biri sahil güvenlik komutanlığı, diğeri de kara kuvvetleri komutanlığı adına polatlıda acemilik eğitimi aldı. hatta karacı olan ekşici aynı zamanda :)

meslek kurasına tabi olmayan yani 3.5 ay eğitim alan yedek subaylarda bilgisayar mühendisi mevcudiyetini bilemeyeceğim.
  • rain when i die  (03.01.21 23:21:07) 
Meslek kurasına dahil değilsin sanırım. Veteriner, eczacı, hukukçulaea falan çok çıkıyor sanırım. Oradan ihtimal az. Genel kurada çıkabilir her türlü. İlk ceplere daha çok çıkıyordu önceden. Hala öyle midir bilemem.


  • glamdr1ng  (03.01.21 23:32:13) 
Ek olarak şunu da diyeyim. Mühendislerin yedek subay olma şansı çok da fazla değil. Ben makine mühendisiyim. Yedek subay olmak istemedim. Kısa dönem yaptım. Bölüğümde bir tane inşaat mühendisi vardı. O yedek subay olmak için başvurmuş ama ona çıkmamış. Enteresan bir şekilde dandik üniversitelerin dandik bölümlerinde okuyan insanlara çıkmış. 2019 yılında yaptım askerliğimi. @tabudeviren'in dediği sınav olayı yok.


  • dissendium  (03.01.21 23:53:54 ~ 23:55:49) 
Benim dönemimde sınava giriliyordu. Fakat üniversite mezunu çok olduğu için genellikle kısa dönem çıkıyordu. Özel bir mesleğiniz de yoksa(doktor, dişçi vb.) asteğmen olmanız zordu. Benim dönemimde asteğmenlerin %90’ı mühendis kökenliydi. Şimdi nasıl bilmiyorum ama eğer komando tercihi size sunuluyorsa bunu tercih edin. Mühendis + komando olmak istediğini beyan edenlerin çok büyük kısmı asteğmen oluyordu. Komandoluk kursunu başaramayanlar da piyade oluyordu.


  • silah taciri  (03.01.21 23:53:57) 
ihtiyaca bagli. bazi donemlerde daha cok yedek subay ihtiyaci olabiliyor. ben kisa donem gitmek istedim, asker alma daire baskani ile bile gorustuk. kisa donem kesin dediler, yedek subay geldi sonra.


  • camussar  (04.01.21 03:24:33 ~ 03:25:30) 
367. dönem olarak söylüyorum, ihtiyaç varsa alırlar yoksa almazlar.Daha detaylı bir durum yok.


  • Uncle Sam  (04.01.21 08:48:08) 
ihtimali arttirmak icin hicbir sey yapamazsin, neye gore secildigi bile belli degil. asal'da tanidigin asker varsa torpil yaptirabilirsin en fazla. b.sayar muhendisi de meslekcilerde cok fazla olan bi meslek degil ayrica.


  • bay b  (04.01.21 10:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.