[]

Tamamlayıcı sağlık sigortası

Şimdi bir sgk lı olarak, bu sigortadan yaptırsam;

1- Anlaşmalı özel hastanelerden ücretsiz faydalanabiliyor muyum?

2- Sigorta yaptırır yaptırmaz hemen kullanabiliyor muyum?

3- Daha önce geçirdiğim rahatsızlıklardan tekrar hastaneye gidersem bunun ödenmediğini duydum bu doğru mu? (Mesela ilaç yazdırmak adı altında bol bol akut sinüzit vs gibi hastalık girişleri yapılıyor sisteme yada geçen sene geçirdiğim bir mide rahatsızlığı sebebiyle bu sene tekrar rahatsızlanırsam bunu ödememe ihtimali var mı?

4- 3. soru ile ilgili olarak, bir muayeneyi ödeyip ödemeyeceği hemen belli oluyor mu? Mesela her türlü tahlil vs den sonra "sürpriiiiiz sigortanız bunları ödemiyor borcunuz 99999 TL" gibi bişeyle karşılaşıyor muyum?

5- Göz, diyetisyen, psikiyatri, diş gibi nispeten daha spesifik bölümleri de karşılıyor mu?

 
1 - evet
2 - evet. bilgisini verirler zaten.
3 - bu biraz karışık. ilaç yazdırmada sorun olacağını sanmıyorum. bildiğim kadarıyla hastalık geçmişini sigorta şirketi siz ne kadarını bildirirseniz o kadarını biliyor. hastanede işlem öncesi provizyon veriyor mu vermiyor mu diye sigorta çalışanları kontrol ediyor normalde. verdi diyelim, ameliyat oldunuz kabul edelim. ameliyat sonrası epikriz raporunda detaylı yazıyor zaten ne olduğu. sigorta firması bu durumda ne yapıyor ben de bilmiyorum.
4 - evet belli oluyor. muayene öncesi sekreter söylüyor zaten.
5 - yine muhtemelen sigorta paketine bağlıdır ama psikiyatrinin olduğunu sanmıyorum.
  • IncredibleMau  (03.01.21 19:48:02) 
Bunu bende anlamadım, soracaktım hazır burası var diye araya kaynak yapayım dedim. Bizim şirket yaptırdı bize mesela ama bulunduğum ilde bunların anlaşmalı hastanesi yok, başka hastane ya da özel tıp merkezine gidemiyor muyum ?


  • paramolacak  (03.01.21 20:15:04) 
5- gözü karşılar, kalanını karşılamaz. diş için bazılarında yılda bi kez diş taşı temizliği ve muayenesini karşılar. gözlük cam falan da karşılamaz

@paramolacak teminatı yatarak mı yatarak + ayakta mı? anlaşmalı hastane yoksa ücretini alır sizden, veya anlaşmalı olduğu başka hastaneye gitmeniz gerekir
  • oekuklu  (03.01.21 20:18:27 ~ 20:18:43) 
@oekulu ayakta+30 bin tl ye kadar yatarak diyor


  • paramolacak  (03.01.21 20:22:11 ~ 20:25:19) 
1. hastane anlaşmalı olması yetmiyor doktorunda anlaşmalı olması gerekiyor.
2. hayır. benimki 3 gün sonra kullanabilirsin dediler. ayrıca bazı tedaviler 3 ay içinde karşılanmıyor yazıyor poliçede. kasık fıtığı, bel fıtığı vb.
3. sigorta girişinde birşey beyan ediyorsan büyük ihtimal sonra karşılamıyorlar, doğuştan gelen sorunları da karşılamıyorlar mesela. tss ye özel şeyler değil bunlar. sinüzit beyan edilmez zaten.
4. çoğu hastane personeli deneyimli bu konuda önce onay alıyorlar kritik işlemlerde. muayenelerde pek sorun çıkmaz, limitler içindeyseniz onaylanır, önemli olan küçük müdahale, ileri tanı tetkikler vs. dediğim gibi bunları için genelde hastane önce onay alıyor.
5.tamamen poliçeye bağlı. genelde çok kısıtlı oluyor. benim tss de 1 kez diyetisyen ve sanırım 1 kez de psikiyatri var. diş tedavi anlamında değil de diş taşı temizliği vs. tırıvırı şeyler oluyor. göz karşılanır genelde.
  • surprise  (03.01.21 23:38:58 ~ 23:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.