[]

yaşlı kadın hastaneye gidemiyor

merhaba, 80 küsür yaşındaki ananem 4 gündür karın ağrısı ve sırtında belle kalça arasında bir bölgede ağrı olduğunu söylüyor. ciddi halsizliği var ve yüzünün rengi gitti. dışkısı siyah ve son durumda ishal olduğunu söyledi. mide kanaması olmasından şüpheleniyoruz. yattığı yerde bir tarafından öbür tarafına bile zor dönüyor. hastaneye götüremiyoruz covid var, eve doktor çağıracağız ama doktorlar da ellerini açıp bizi beklemiyorlar tabi. bir hastaneden randevu aldım yarın arayacaklar da bize uygun doktor bulup gönderecekler. her neyse bize hızlı çözüm gerekiyor şuan. hızlı çözüm için de aciltipambulans.com.tr diye bi site buldum. görüştük yarın için doktor gönderebiliriz diyorlar ama burası kimdir nedir kim gelecek internet üzerinde hiçbir yoruma denk gelmedim. bize doktor diye suriyeli itelemelerinden korkuyorum. siz olsanız ne yapardınız?
bir de ananemin nasıl bu duruma geldiğinden bahsedeyim biraz. kendisi dik kafalı ve yaşına rağmen yalnız yaşamakta çok ısrarcı. evi genel olarak soğuk ve kendisi duş almayı suyla ilgilenmeyi çok seviyor. hastalanmadan önceki gece mantar(kültür) ve pilav yemiş. fazla miktarda olduğu için kalmasın diye de kendini zorlamış. sonra da durum bu. hastalanınca yaka paça evimize getirdik. dünden beri de bizde yatak döşek yatıyor. bunca yazıyı okuyup görüş belirten dostlara selam olsun.

edit: pandemi nedeniyle eve doktor gelme dönemi başlamış. çoğu büyükşehirdeki özel hastanelerde bu var artık. doktor sizi aynı hastanedeki gibi muayene edip hemşire de gerekli tahlilleri evde yapabiliyor. tabi ki röntgen gibi durumlarda hastaneye davet ediyorlar. onun dışında siz doktora değil doktor size gelmiş oluyor. buraya yazmamın asıl amacı böyle bir hizmetten yararlanan birisinin çıkıp yol göstermesiydi ama sanırım buradaki kimse böyle bir şey kullanmamış. allah kimsenin başına vermesin deyip cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

 
Özel hastaneye goturemiyor musunuz?

Hastane : covid demek değil ki. Sonuçta ambulansla gelen doktor da personel de hasta olabilir. Önleminizi alır hastaneye gider gelirsiniz. Pandemi Hastanesi'ne gidip kapı kolu yalamadiginiz sürece hastalık bulaşmak ihtimali düşük eğer gerekli önlemleri alırsanız.
  • elorelia  (03.01.21 18:20:56) 
Mide kanamasıysa zamanla yarışıyorsunuz. Bence 112'den ambulans çağırmalısınız


  • Take it away honey  (03.01.21 18:24:54) 
yukarıdakiler +1
Hemen 112'yi arayıp ambulansla hastaneye gidin, o yaşta insan mide kanaması mı acaba diye dört gündür hastaysa evde beklemeyin, yazık.

  • kobuzchu kiz  (03.01.21 18:26:58 ~ 18:27:21) 
ambulans abi
eve doktor bekleyecek hali mi kalmış
beklemeyin arayın hemen
  • jimjim  (03.01.21 18:58:55) 
gecmis olsun

eve doktor gelse ekipmansiz ne yapacak ki?

bir an once en yakin hastanenin aaciline goturun
hastanelerde covid bolumleri ayri oluyor, maskelerinizi takin ve gidin

doktor beklemeyin
  • exlibris  (03.01.21 19:05:49) 
Hastanedeki doktorlar hemşireler ne yapsın ya da diger çalışanlar. Dışarıda zombi salgını yok gerekli önlemlerinizi alın gidin. Su an Direkt acile gidin ya da 112 yi arayın. Bir şey yapın ama. Bu arada Eve gelen doktor tahlil yapmadan ne yapabilir Allah aşkına.


  • monkey  (03.01.21 19:11:12) 
bence hastaneye goturmelisiniz.


  • sakli su  (03.01.21 21:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.