[]

Twitch, Discord vb. Nedir ? Neden ?

Selamlar,

Bugün chess.com'Da oynarken sağda twitch yayını gördüm ve biraz keşfe daldım. Nedir bu uygulamalar ? Satranç oynayandan cs oynayanına, dans edenden ders çalışıp sohbet edenlere vs. çok acayip tipler ve kitleler var. Gördüğüm kadarıyla birde insanlar bu yayıncılara "donate" ediyor. Neden karşımda konuşan ergen bir kıza para vereyim ki ? Çok mu cahilim, bilenler azcık bilgilendirsin :)

Not: Daha önce oyun vs. için bu platformları duymuştum ama, sohbettir, danstır vs. Burası bildiğiniz chaturbate olmamış mı ?

 
Twitch yayıncısının muhabbeti iyiyse, chat kitlesi varsa, iyi bir oyuncuysa bağış geliyor. Bunlar yoksa zaten bağış çok gelmez. C. ile hiçbir ilgisi yok. Bu tip yerlerin amacı para kazanmak aslında ama aynı zamanda en genel olarak insanların zaman harcamak, muhabbet dinlemek için girdikleri yerler.


  • dissendium  (03.01.21 14:26:44) 
Genç kesimin boş vakti bol olanların yığıldıgı platform. Bir tür sosyalleşme alanı. Biz eski kuşaktan geçti bu tip şeyler istesek de yakalayamayız da Z kuşağı acayip benimsedi.


  • olaylar olaylar  (03.01.21 14:42:07) 
ben discord'u kuzenlerimle online oyun oynarken kullanıyorum. sesli sohbet seçeneği var çünkü. öyle arama yapmak gibi de değil, sohbet odasına giriyorsun herkes konuşuyor. bir arkadaşın oyun oynayışını da izlemiştik, ben de bir oyunu anlatırken ekranımı paylaşıp izletmiştim.

oyun haricinde, tasarım gruplarına katıldım, bir şeyler soruyorum falan ama çok işe yaramıyor bu konuda bence.

twitch kullanmıyorum. hesap açtım öylece duruyor. kimseye de iyi oynuyor diye para vermem. ne alaka? bana ne?
  • batlegolas  (03.01.21 15:08:58) 
ödüllendirme mekanizması. insanlar kendini iyi hissettiren insanlara para veriyor. bir filme, tiyatroya, stand up'a para vermek gibi.


  • diffarentiationation  (03.01.21 16:15:38) 
eskiden daha çok oyun yayıncılarının platformuydu twitch ama irl konseptiyle birlikte artık oyundan çok farklı konularda yayın açanlar da var.

aslında youtube canlı yayınının çok daha güçlü ve efektif hali, youtube hala bu canlı yayın olayını kotaramadı bence.
benim takip ettiğim twitch yayıncıları da genelde irl, sohbet üzerine yayınlar yapıyor, bağış yapmadım hiç abone de olmadım ama mesela prime üyeliğin ile de abone olup destek olabiliyorsun, o şekilde destek oluyorum.

destek olunmasının nedeni bu işi yapan insanlara "senin yaptığın yayını izlemek benim hoşuma gidiyor, ama sen de bu iş için sonuçta zaman harcıyorsun bu yüzden maddi olarak destekliyorum" demek için.

abonelere özel chat badge'leri, abonelere özel yapılan çekilişler, abone olanların isimlerinin okunması, teşekkür edilmesi. chat'te abonelerin yazdıklarının daha çok ciddiye alınması gibi şeyler sanırım insanları abone olmaya ya da bağış yapmaya itiyor.

discord'da bildiğin modern mIRC aslında. twitch'teki bir yayıncıya ait abonelerin, takipçilerin toplanma yeri discord.twitch üzerinde böyle bir platform yok çünkü, diğer abonelerle ve yayını izleyenlerle sadece yayın sırasında chat üzerinden iletişim kurabiliyorsun. haliyle yayıncılar takipçilerini korumak, yayınlarını daha da çok kişiye yaymak için discord'u kullanıyorlar.

twitch'te yayınına üye olan abonelerine discord üzerinden de ayrıcalık filan veriliyor vs.

tabii discord twitch'ten bağımsız bir platform, herhangi bir topluluk paylaşımlarını whatsapp, facebook grubu üzerinden yapmak yerine discord'u seçiyor. ekran paylaşımı, sesli sohbet, dosya paylaşımı vs. her şey olduğu için daha kullanışlı ve tercih edilir oluyor.

irtibat mikrofonu'nu takip ediyorum ben bu arada.
  • aziz dostum jack  (03.01.21 16:49:31 ~ 16:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.