[]

cami sesi?

dayanılcak durumda değil artık. son 4-5 aydır, caminin hoparlörlerinin ayarlarını yükselttiler,
sabah ezanı sanki evin salonunda çalıyor. caminin minaresindeki hoparlörler tam evin karşısında gözüküyor (arada mesafe olmasına rağmen), 5 aydır her sabah ezanında uyanıyorum. denemediğim hiçbir şey kalmadı.

cam kapı kapalı olmasına rağmen uykumdan fırlıyorum.
bunu işkayet edebileceğim bir yer yok mudur? derdimi nasıl anlatabilirim?

en azından sabah ezanının sesini daha kısık yapmaları gerekmez mi?
benim şuan bebeğim olsa, mümkün değil uyuması. kanser hastası olsam, tüm gece ağrılarla uğraşıp zar zor uyusam, ne hale düşerim.

yok mu bu işin bir düzenlemesi?
her cami kafasına göre desibel mi belirliyor?

nereye şikayet edebilirim?

 
Belki CİMER çözüm olabilir.
Evde çocuk var, yeğen var vs. diyerekten yazsanız belki anlayış gösterilir.
Zaten CİMER bir şey yapmazsa da kimse yapmaz.

Ya da direkt gidip caminin imamına falan söylense mi bilemedim.
  • esse classic  (03.01.21 11:04:32) 
Yaşadığınız şeyi malesef geçmişte ben de yaşadım. Yapmadığım şey kalmadı. Tek çareyi taşınmakta buldum. Okudugum kadarıyla sizin durum daha kötü hoparlörler karşınıza bakıyormuş yani ses direk size çarpıyor. Bende arada 2 bina vardı. Kısmalarını söylemeniz faydasız bu sefer de 2 sokak ötedeki moruklar ezan sesini duymuyoruz diye şikayete gidip sesi daha da açtırıyor.


  • limonlu eksi  (03.01.21 12:52:07 ~ 12:59:53) 
Öncelikle belediye ya da siz ses ölçümü yapın bu ölçümün sonucunu kayıt altına alın müftülük belediye kaykamlık başvurun belli sesin üstünün sağlık için olumsuz olduğuna dair bilgileri ekleyin gerekirse doktordan rapor alın ve kurumların cevaplarına göre mahkemeye gidin.


  • zekicalik  (03.01.21 14:09:36) 
bende de vardı böyle bir durum. önce gidip caminin hocasına söyledim evde hasta bir yaşlımız ve bebeğimiz var, neredeyse korkuyorlar artık dedim. Allah'tan anlayışlıydı da azalttı sesi. yapmasaydı ikinci gidişimde "hoparlörün sesini kısmadığınız her gün caminin camlarını kırarım" diyecektim ve üçüncüde de yapacaktım.


  • etna  (03.01.21 14:16:21) 
Gece yatarken kulak tıkacı kullanın, en azından gelen sesi azaltır.


  • inheritance  (03.01.21 14:22:48) 
Camii imamı ile konuştunuz mu? Bir rica belki bu işi çözebilir.


  • roket adam  (03.01.21 15:05:47) 
cami, ezan vakti görünüp sonra kaybolanlardan mı hani tam şikayet ediyordun ki kaçtı elinden
sırasıyla müezzin, müftülük, diyanet, cimer diye gideceksin işte

  • esref  (03.01.21 15:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.