[]

hastaneye gitmenin markete girip çıkmaktan bir farkı var mı?

ismi "hastane" olunca insanlar "zorda kalmadıkça gitmeyin" diyorlar ama yani gideceğim, herhangi bir fiziksel temasa girmeden bir şey anlatacağım, o bana bir şey diyecek, belki ilaç verecek, sonra çıkacağım.

diş hastalıkları gibi herhangi bir müdahale uygulanmayacak, uzaktan doktorla görüşüp geleceğim.

şu durumda da hastaneye gitmek markete gitmekten daha mı sakıncalı?

 
Hastaneye hasta olanlar geliyor, markete gelenler en azından kendini iyi hissediyorlardır. E bu dönemde hastalıkların hatrı sayılır miktarı da covid sebepli diyorlar. (Gideceksen yine korunup git ben karışmam, ben de gittim geçenlerde.)


  • Kahir ekseriyet  (03.01.21 00:04:55) 
Valla bana hastaneye gitmek daha az tehlikeli geliyor. Ekimde gittim, tahlil için kan da verdim. Girerken ateş ölçümü, her köşede dezenfektanlar, bütün insanlar hastanede olduklarının bilincinde ve daha tedirgin, o yüzden daha dikkatliydi.

Markette daracık reyonlarda insanlarla göt göte geçiyoruz, kasa sırasında bir teyze illa ki burnumun dibine giriyor, sebze reyonunda biri önümden uzanıp domates seçiyor. Market daha çok geriyor beni.

Edit: Ayrıca markete gidenlerin kendini iyi hissettiğine güvenmeyin. Arkadaşımın çalıştığı mağazada, "pozitif çıktık diye evden çıkmayacakmışız, ay sıkıldım ne yapayım" diye açık açık anlatan bir gerizekalı kadını ancak ihbar ederiz polisi ararız diye çıkartabilmişler dışarı.
İşyerinde sıkıntı olmasın diye temaslı olduğu insanları eksik bildirenleri de biliyorum. Ortalık aptal dolu.
  • kobuzchu kiz  (03.01.21 00:20:18 ~ 00:26:46) 
tabi ki farklı. onlarca hasta var ve illa ki solunumla havaya karışan virüsler var. zoraki durumlarda mecbur gidilmeli tabi.yapacak birşey yok, ama marketle aynı tutulmaz.


  • alicandan  (03.01.21 10:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.