[]

nişan ile ilgili

perşembe günü nişanım var Allah'ın izniyle. ama bu konularda tam bir zır cahilim.
yüzükleri aldım, lacileri çektim. ama bunun haricinde ne yapmam gerekir bilmiyorum.
benim ve ailemin ne yapması ve ne almamız gerektiğini bilale anlatır gibi anlatsanız?


 
çiçek ve çukulata. vakko'dan pazartesi ver çukulata siparişini, perşembeye anca yetişir. bir de oturup yayın akışı gibi bir sohbet akışı hazırlaman gerek muhabbetin tıkandığı yerlerde akıcılığı sağlamak için.


  • duster  (02.01.21 14:42:38) 
Cicek ve çikolata fiks zaten de

Birde gelin bohcasi mi ne vardı hediye veriliyor gelin adayına
  • all girls dream  (02.01.21 14:49:05) 
Paşabahçe’den güzel bir çanak/tepsi alın Pelit’e götürün içine çikolata doldurup süslesinler. Çiçeği de ayarlamışsınızdır zaten.

Bir de nişan bohçası var. Orta boy bir bavul alıp içine her eşyayı süsleyip püsleyip koyuyorsunuz. Bornoz takımı, kızılay dağıtmış gibi fix Pierre Cardin saten gecelikli pijama takımı, gelin terliği, çamaşır takımı, şık bir takım kıyafet, ayakkabı çanta. Parfüm, kozmetik malzemesi. Gelinin annesine babasına kardeşlerine eşarp/bluz/triko gibi şık birer hediye. Daha hatırlayamadım o bavulu tıka basa dolduruyorsun işte :)

Eli boş gitmeyin bence nezaketen anneniz güzel bir hediye hazırlasın.
Bilal dediğiniz için aklınızda canlanması amaıyla link de veriyorum:
www.chakra.com.tr
www.trendyol.com
www.trendyol.com
www.trendyol.com
www.trendyol.com
  • cilekli pasta  (02.01.21 14:58:30 ~ 15:25:01) 
Bence altın da takmak lazım, ben söyledim sevgilime, şık bi kolye molye bişi alınması lazım.


  • turuncu tonlarda  (02.01.21 15:17:45) 
cilekli pasta'nın dediklerinin (çikolata kısmı hariç) hiçbir arkadaşıma nişanda alındığını görmedim. bir de bu kız isteme+nişan mı? yoksa kız isteme geçti mi? o bile işi değiştiriyor olabilir. küçük bir kız isteme+nişansa altı üstü, duster'ın plan yeterli olabilir.

bu tür bir sıkıntınız varsa gelin adayına sorup beklentiyi öğrenmek en iyisi, çünkü bu işlerde alınabileceklerin sonu yok aslında sanırım. içerisinde bulunduğunuz kültürel yapıya da bağlı olabilir, bence siz buraya sormaktansa kendi çevrenize, arkadaşlarınıza ya da doğrudan sevgilinize sorun.
  • nimberjack  (02.01.21 16:05:19) 
Her yerin nişan adeti farklıdır. Karşılıklı konuşmadan olmaz. Biz ne desek havada kalır şu an.


  • elorelia  (02.01.21 16:20:23) 
elorelia +1

karsi tarafa kiyafet almak bile var bazilarinda. benim nisanimda bir tepsi baklava, cicek, cikolata ve bilezik hediye getirmislerdi. hizli gelistigi icin bohca iki taraf da vermemisti. sonradan yaptik.
  • ala09  (02.01.21 16:38:03) 
Gelinin ailesini ne tarz bir aile? Bohça yapılması konuşuldu mu? Bazı aileler çiçek çikolata yanında tatlı da istiyor. Kimisi takı ister, kimisi istemez. Bunlar hep kendi aranızda konuşup karar vereceğiniz şeyler. Bohça yapacaksanız da öyle pierrw cardin falan kullanılmayacak şeylere masraf yapmayın, bütçenize göre oysho veya pentiden giyilebilir şeyler alın hediyelik.


  • curukturpkokusu  (02.01.21 16:38:35) 
Şuraları okuyunca ucuza gitmişiz diyorum asfhjkş
Mutlaka karşı tarafla konuş, kendin nişanlına sor hiç olmadı.
Bence çiçek çikolata ve baklava yeterli. Altın vs zaten düğünde oluyor. Yanlış anlamayın ve negatifi çekmiş gibi olmayayım da nişan bozulunca onların hepsinin iadesi-veren tarafın kabul etmemesi-alan tarafın ne yapacağını bilmemesi vs birçok sorun oluyor. Ayrıca modern zamanda yaşıyoruz, geline-damada illa hediye almak istiyolarsa kredi kartlarını verip damatla gelini alışverişe yolluyolar, beğendiklerini seçsinler rahatça alsınlar diye. Benim giyeceğim sabahlıktan gecelikten pijamadan kime ne ayol?
  • megalomaniac  (02.01.21 16:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.