[]

İBB- Baraj Doluluk Oranıyla ilgili Ne Planlıyor?

SB.

Konuyla ilgili gerçekten bilgim olmadığı için soruyorum.

Haberlerde henüz çok üst sıralarda yer bulamasa da barajların doluluk oranının İSKİ verilerine göre yüzde 20 civarında olduğu söyleniyor. İBB'nin yol haritası ne, bilginiz var mı?

 
30 metreküp ve üzerinde su kullananlara şu anda musluklara takılan bir aparat yolluyorlar ve ücretsiz. Bu aparatla daha az su kullanılması sağlanıyormuş. Şimdilik Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde pilot bir uygulama.

Yani doğa olayıyla ilgili İSKİ veya İBB'nin yapabileceği bir şey yok. Geçen yıl %120'lik yağış olmuş araıkta bu sene %22.
  • elektr10  (01.01.21 20:43:36) 
sakarya kocaali ilçesindeki köyümüzde kocaman bir baraj yapıldı. melen barajı. amacı istanbul'a su taşımaktı. sahibi dsi. ibb ile alakası yok. baraj bitirilemiyor. olay bu.


  • iddaaci  (01.01.21 20:48:36) 
belediye suyu bulmaz suyu satar


  • esref  (01.01.21 20:51:38) 
kısa vade :

- su tasarrufunu arttırma yöntemleri
- melen suyundan pompalarla barajlara su taşıma
- ocak-mayıs arasının görece daha iyi geçmesini umma (çeşitli simülasyonlar yapılmış ama tarihin en kötü verileri gerçekleşirse durum ciddi)

orta vade :

- denizden kullanım suyu elde etme
- eksik bırakılmış melen barajını tamamlayarak devreye sokma
  • qaram  (01.01.21 22:21:41) 
Bu sıkıntı her sene var hatta eski yönetim döneminde CHP'liler bunu siyaset malzemesi olarak kullanırlardı şimdi sesleri çıkmıyor. Asıl sıkıntı bu yıl ki su seviyesinin çok düşük olması ve kuraklık var. Beklenen yağışlar gerçekleşmezse (ki bilhassa kar yağması lazım toprağın suya doyması için) muhtemelen bu yazı atlatırız bir şekilde belki belli saatlerde kesintilere gidilebilir fakat böyle devam ederse asıl sıkıntıyı gelecek sonbaharda yaşayacağız ve İBB'nin bu konuda tasarruf ve kesintiden başka bir çözümü yok maalesef.


  • berkan11  (01.01.21 23:17:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.