[]

Çelik Konstrüksiyon Ev

Merhaba,

Arsa üzerinde kendimiz oturmak için modern bir yapıda, prefabrik niteliğinde olmayan, uzun yıllar oturulabilecek bir ev yaptırmak istiyoruz.

Avantaj ve dezavantajları nelerdir betonarmeye göre? Sıkıntı yaşar mıyız yoksa memnun kalır mıyız kaliteli bir şey yaptırsak?

 
Merhabalar,

Şuan tamda bu başlangıçlardayim.

Çelik ev için m² 2300 lira

Prefabrik için m² 1200 lira

Beton ev için m² 2000 lira

Ortalama veriliyor

İstek ve talep doğrultusunda fiyatlar uzaya kadar çıkabiliyor.

Ben büyük ihtimal prefabrik yaptıracağım , korona sebebiyle gidecek yer olsun diye.

Ev kabaca iç ve dış yaptıracağım , sonrasında ayrı bir usta ile iç ve dışı çalışma yaptıracağım.

Tahminim 100 m² için prefabrik ev 80 bin lira tutuyor,

60 binde iç ve dış parke mutfak fayans vs. Tutacak ..
  • kleider  (01.01.21 18:29:26) 
Eğer tam olarak çelik ve beton arasındaysaniz çelik derim, YouTube da çok iyi bilgilendirici videolar bulunuyor


  • kleider  (01.01.21 18:30:50) 
www.amerikanevi.com


  • duster  (01.01.21 18:35:47) 
bulunduğunuz konuma göre çelik konusunu güzel araştırın. bir yakınımız çelik olarak işe başlayıp ahşap ile sonuçlandırdı. Yaz-kış sıcaklık farkı ve gece gündüz sıcaklık farkları çelik konstrüksiyonda ses yapma gibi bazı problemler yaşatabiliyormuş.


  • pccopath  (01.01.21 18:36:58) 
Yangın, ses ve ısı izolasyonu için ekstra önlemler almanız gerekir. Özellikle yangın kritik.

Onun dışında çok iyi mühendislik hizmeti almalısınız. Çelik konstrüksiyon deyip işi demir doğramacıya yaptırmaya kalkmayın. Çok iyi projelendirilmis ve şantiye kaynağı minimuma indirilmiş olarak malzemeler atölyeden projesine göre kesilip biçilip bulon delikleri açılarak gelmeli. Çelik yapıda özellikle birleşim ve ek yerleri çok kritiktir, proje dışına çıkmaya kesinlikle tahammül olmaz. Tüm bu aşamalar fiyatı yükseltir ama zaten müstakil bir ev için çelik lükstür, lüksün de bedeli vardır.
  • temasettin  (01.01.21 19:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.