[]

pandemi hala hayatınınızı aynı şekilde etkilemeye devam ediyor mu?

yoksa yavaş yavaş dışarı çıkmaya sosylallesmeye vs başladınız mı?




 
nereye çıkıyoruz? nasıl sosyalleşiyoruz? yasak yüzünden bir yere çıkamıyorum. yasaklar hayatımı çok kötü etkiledi, sadece işe gidip geri kalan zamanda eve tıkılıyorum. yasaklardan önce hafta sonları günübirlik bir yerlere gidiyordum, ondan da önce bütün yaz kamplara gittim. yasaklar dışında etkilememişti hayatımı. isteyen gelsin linç etsin, şu yasaklar çok canımı sıkıyor.

edit: izmir'de parkta sahilde oturmak da yasak. polisin sahilde oturanları kovaladığını da gördüm.
  • pati  (01.01.21 18:21:22 ~ 18:28:34) 
evden çalışma mesaisi 5te bitiyor.5ten sonra nereye çıkabileyim. kafeler açık olsa kafede oturup çalışırdım. parkta oturarak çalışacağım ama bir gün :D böyle olmuyor


  • ShadowOfMoon  (01.01.21 18:25:51) 
pati +1
marttan beri evden çalışıyorum, tüm gün evdeyim haftaiçi. haftasonları arabayla gezinti yapıyordum, ormana sahile vs tenha bir yere gidip sandalyemi atıyor açıkhavada takılıyordum, bu arada normalde de insan seven birisi değilim. Gene yalnızdım fakat kimselerin olmadığı açıkhava tenha mekanlarda. Yasaklar sayesinde artık hiç çıkamıyorum evden. Haftada 2 defa 7-8 arası markete gidiyorum koştur koştur. Yatak masa arası 3 adım.
Hareketsizlikten 20 kg aldım 2020 de:/
  • zikardo  (01.01.21 18:28:14) 
Marttan beri durum aynı bende. Evden çalış, evde kal modundayım. Su, ekmek, market alışverişi ve diğer alışverişlerin hemen hemen tamamını da temassız sipariş ile kapıya alıyorum. Ortalama ayda iki-üç kez alışveriş için (eczane, bazen kasap, muhtelif) dışarı çıkıyorum.
Eşim her haftasonu çocukları alıp arabayla annesine gidip geliyor. Çok daralınca ailecek çocuklarla bir ormana gidip hava alıyoruz. (Ortalama ayda bir-iki)
Bir sefer Şile'ye denize gitmiştik. Bayramda kayınvalidemlere uğradım. İki kez de memlekete gittim. (Bir tanesi zorunluydu)
Onun dışında hep evde, hep evde...
  • dilemma of subscribtionability  (01.01.21 18:43:08) 
pazartesi günü pandemi başından beri hiç yapmadığım bir şeyi yapacağım ve berbere gideceğim. hep evde traş oldum ama daha fazla dayanamıyorum.

bunun dışında yine pandemi sürecinde çok fazla dışarda yemek yememiştim. sanırım sadece 3-4 kez gidip bir yerde oturup yemek yemiştik. sürekli paket servis sipariş alıyorum ama.
  • 2021  (01.01.21 18:54:15) 
Haziran-ekim arası biraz gevşemiştik, ailem köyde yaşıyor, çocuk çayırda çimende gezinsin diye sık sık köye gittik, birkaç arkadaşla arada görüştük o dönemde ama ekimde hem köyde hem yakın çevrede pozitif vakalar arttı ve tanıdık birkaç kişiyi kaybettik maalesef. Bu yüzden ekimden beri eşim hasta sayısını minimize etti, biz de evden çıkmıyoruz pek. Çıktığımızda da ya tenha parklara gidiyoruz ya arabayla şehir turu atıp eve dönüyoruz. Çok bunaldık ama bir taraftan da alıştık eve. Artık cafe restoran gezememek garip gelmiyor bana, özlemiyorum sadece arkadaşlarımla uzun uzun karşılıklı sohbetleri çok özledim.
Sadece çocuğumun insansız büyümesine üzülüyorum, umarım uzun vadede hayatını olumsuz etkilemez bu dönem.

  • somethinginthewayshemoves  (01.01.21 18:58:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.