[]

Arabanın pedallarını hissetmiyorum

Direksiyon kursuna yeni başladım. İki saat boyunca akan trafikte aracı kullandım, hiç stop ettirmedim. Paralel ve L park da yaptım. Hoca direksiyon hakimiyetimin de iyi olduğunu söyledi.

Fakat bir sorunum var, ben pedalları ayağımda hissetmiyorum. O an gaza, frene ne kadar basıyorum hiç hissetmiyorum. Anca arabanın tepkisinden anlıyorum. Normal mi bu? Araç Polo.


 
Bot gibi kalın tabanlı ayakkabı giydiyseniz olabiliyor.


  • nhtzmc  (01.01.21 16:57:04) 
spor ayakkabısı tercih edin,
direksiyon sınavına girecekseniz de aynı ayakkabı ile girin

  • tamamhosdiyonda  (01.01.21 17:16:43) 
Yeni model arabalarda corapla bassan da hissetmiyorsun gazi. Aracin tepkisinden anlaman cok dogal, olmasi gereken.


  • brkylmz  (01.01.21 17:33:02) 
:) araç çift pedallı araç ise hocanız müdahale ediyordur. araç manuel ise ilk derse stop ettirmemeniz acemi şansı değil hocanızın yardımı.

bende ehliyeti aldım uzun süre hiç trafiğe çıkmadım. dedim bir 10 saat bir paket alayım o kadar harika gitti ki ders anlatamam. haliyle debriyaj ayarından tut çift pedala kadar araç özel dizayn edilmiş. neyse ben o kadar kendime güveniyorum ki pazartesi tek başıma işe giderim diye de güveniyorum.

ne olur ne olmaz yanıma tanıdık birini aldım kendi aracımın başına geçtim aman Allah'ım resmen çuvalladım yokuşta kaldım istop ettim vs vs. tanıdık desen panik oldu.

gittim bu sefer güvenli sürüş egitimcisinden kendi aracımla ders aldım aracıma debriyaja ve en önemlisi egitmenin müdahalesi olmadan yaptığın hataları göre göre eğitimim tamamlandı.

buda benim tecrübem çift pedallı egitim araç ile gerçek araç arasında dağlar kadar fark var.
  • zanutsas  (01.01.21 17:39:45) 
ben de hiçbir zaman kavrama noktasını hissedememiştim. zanutsas'a da teşekkürler. sınavda neden 2 kere stop ettirdiğimi öğrenmiş oldum.


  • Fatih_BaKeR  (02.01.21 01:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.