[]

hoparlöre usb enerjisi bağlamak

sevdiğim bir 2+1 ses sistemim var. bunu bluetoothlu yapmak için (tplink ha100) şundan almayı düşünüyorum. bu alet adaptörle veya usb ile şarj olabiliyor ama benim hoparlörde usb falan yok.

benim yapmak istediğim; bu aleti amfinin arkasına yapıştırmak ve enerjisini de amfiden çıkan usbden almak.

böyle bir şey mümkün mü? mümkünse bir link ya da ihtiyaç olan malzemeleri yazar mısınız?

nette aradım ama tam istediğimi bulamadım.

teşekkürler.

www.hepsiburada.com

 
2+1'in amfisinde usb çıkışı yok, siz de güç almak için öyle bir şey eklemek istiyorsunuz, doğru mu anladım?
amfi 220V ile mi çalışıyor? eğer evet ise neden bir çoklu priz (www.yedek-parcam.com) kullanmıyorsunuz bt adaptöre enerji vermek için?
yok ben priz çoklamak istemiyorum, biraz daha değişik bir şey olsun istiyorum diyorsanız;

1) Eğer bt adaptör kendi güç kaynağıyla gelmiyorsa, 5V en az 1A kaliteli bir adaptörün plastiğini ve prize giren fiş uçlarını söküp, amfiyi açtıktan sonra amfiye giren 220V kablodan bu adaptörü beslemeniz, ve amfinin kasasına bir delik açıp ister dişi usb portunu oraya sabitleyerek (sıcak silikon bunu pek iyi tutamaz, zamanla söküp takarken içeri falan kaçabilir), isterseniz de sadece bir kablo sarkıtıp geçirdiğiniz kabloyu bluetooth alıcınıza takarak yapabilirsiniz.
(bu yöntemde amfinin kasasını -ve hatta ksasında muhtemelen bir delik- açacaksınız, içine de sallanabilecek bir adaptör takacaksınız. dolayısıyla herşeyin iyice yalıtıldığından ve düzgünce sabitlendiğinden emin olun. adaptörü kasanın içinde bir sabitlemek ve titreşim oluşturmasını önlemek için sıcak silikon gibi bir şey kullanabilirsiniz, vida atmaya müsait zemin olmayabilir. eğer sadece kablo geçireceksiniz deliği yine sıcak silikon gibi bir malzemeyle doldurabilirsiniz. eğer subwoofer çok güçlüyse, sıcak silikon yeterli gelmeyebilir, bir süre sonra atabilir bilemiyorum, belki başka bir malzeme kullanmayı düşünebilirsiniz size kalmış.)

2) aynı adaptörü hiç amfinin içini açmadan, ona gelen 220V kablosundan elektrik alarak bağlayabileceğiniz bir 220V dişi fişe (urun.n11.com) takabilirsiniz.
burada tek dikkat etmeniz gereken 220V geöen herhangi bir bileşeni çok iyi yalıtmanız gerektiği olur
  • gkhncnzdgn  (01.01.21 20:01:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.