[]

Bulaşık Makinesi Ürünleri

Merhaba arkadaşlar,

1- Tuz, parlatıcı, makine temizleyicisi gibi ürünleri bulaşık makinesinde kullanmazsak makinenin ömrü kısalıyor mu? Bu ürünlerin sahiden faydası var mı, yoksa para tuzağı mı?

2- Mesela Finish Hepsi 1 arada max ambalajın üzerinde yazana göre içerisinde, tuz, parlatıcı, makine koruyucu gibi ürünler varmış. Yine de bu ürünleri ek olarak kullanmalı mıyız?

 
ben kullanıyorum. zararını ya da yararını görmedim makinaya. ama bulaşıklara zarar verebilir.
tuz koyarsan koyduktan sonra boş çalıştırmanı öneririm.

  • sutlu nescafe  (01.01.21 16:27:08) 
1- tuz kireç için. suyunuz kireçli değilse kullanmanıza gerek yok ama ben kireçsiz su pek görmedim. çok ender bir suya sahipseniz kullanmayın.

parlatıcı yerine bildiğimiz sirke kullanabilirsiniz. kimyasallardan daha etkilidir. hem de daha ucuz. daha sağlıklı

2- evet tabletlerde hepsinden bir miktar oluyor. zaten tablet ile kullanıyorsanız makinadan tablet tuşuna basarsanız o haznedeki ürünleri kullanmıyor. parlatıcı daha çok makinaın değil de cam ürünlerin ömrünü uzatıyor, çizmiyor. tuz da yine aynı şekilde.

ekstra: yalnız tablet dahi kullansanız kireç için tuz kullanmanızı tavsiye ederim kireçli bir su ise. bu makinanın ömrünü kesinlikle uzatır.
  • jamiro  (01.01.21 16:42:01) 
Eğer sularınız kireçliyse manyetik kireç önleyici var. Kullananlar yorumlarda bulaşıkların daha temiz çıktığını yazmışlar hep.


  • coca cola  (01.01.21 18:00:52) 
Ankara'dayiz. Hiç tuz kullanmadim. Annemde de 15 yıldır var, o da hiç kullanmadi. Gelen servis bu bölge için gerek yok demişti.

Parlatıcı makine için değil bulaşıklar için gerekli diye biliyorum. En ucuzundan alıp kullanıyorum. Makine temizleyici bir iki kere kullandım, kullanmış olmak için.
  • elorelia  (01.01.21 18:01:26) 
Sadece parlatıcı kullanıyoruz. O fark ediyor bence bayağı.


  • westblack  (01.01.21 18:37:21) 
Yani tabletin içerisinde bunlar var denilse de, makinede bunları ek ürün olarak kullanmalıyız mı diyorsunuz?

Tabletin ambalajında tuz, parlatıcı, makine koruyucu, kireç önleyici içerir olarak göstermiş.
  • Barbaros59  (01.01.21 20:10:46) 
Hocam tabletin içindekileri bir kenara öncelikle sizin odaklanmanız gereken sorun şu: Suyunuz kireçli mi değil mi?

Suyunuz kireçli ise, tuz kullanın muhakkak. Tabletli veya tabletsiz farketmez.

Parlatıcı opsiyonel. Kullanacaksanız da sirke kullanın.
  • jamiro  (01.01.21 22:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.