[]

Patrona nasıl söyleyeyim bu durumu?

Merhabalar,

Bir iş yerinde bir aylık deneme sürecim başlamıştı. İş verenim bir ay sonunda benden memnun kalırsa sigortamı yapacaktı, ilk ay sigorta vermeyecekti ama tam maaş verecekti. Ben de kabul etmiştim.

Deneme sürecinin ilk iki haftası doldu, geriye iki hafta kalmıştı ki babam pozitif çıktı. İki gün önce test vermiş, ben eve dün geldim(aileme sürpriz yaptım güya :/) ve babamı yarım saat maskeli gördüm sadece, ama ona rağmen ailem kızımız bizle yaşıyor dedikleri için bana karantina çıktı. Şimdi 10 gün karantina sürecim başladı.

Ben bunu patrona söylerken, isterseniz deneme süreci 5 hafta olsun ben 4 haftalık ücreti alayım gibi bir şey söyleyeyim mi? Bunu usülen nasıl söyleyebilirim? Bu arada ekipte 3 kişiyiz, bi ben evde olacağım, beni online bağlayın toplantılara diye, ben mi denemeliyim patron mu söylemeli bunu bana? Adam bir hafta çalışmadın sana neden maaş vereyim der diye korkuyorum. Hayır vermesin maaşı o da önemli değil de süreci sonlandırmasın.

İşim online da yapılabilecek bir iş bu arada.

İşin imkanları güzeldi, kaybetmek istemiyorum. Moralim çok bozuk. Aylardır işsizdim. Kendimi suçluyorum, keşke eve gelmeseydim diye ama babamın pozitif çıkacağını hiç düşünemedim.

Bi yol gösterin tecrübeli abiler ablalar

Not: sigortasız çalışsam en kötü ne olabilir diyordum, galiba böyle oluyormuş?

 
Hes üzerinden temaslı bilgisini kaldırabilirsiniz diye biliyorum. Karantina kalkar mı bilmiyorum


  • oekuklu  (31.12.20 19:48:44) 
Ücretsiz izin talep edebilirsin. İşw gelmediğin günler maaşindan kesilebilir. Ya da homeoffice calismayi önerebilir.


  • eylul  (31.12.20 20:06:31) 
Online yapılacak bir işse sorun etmez bence. En fazla ücret ödemez. İşine gelir.. Hem çalıştırıp hem de para vermemek. Bir de temaslı olup işine giden gezen çok sayıda kişi var. Bunun kontrolünü nasıl yapacaklar ki? Yani siz negatif olsanız bile karantinada durun diyorlar ama en fazla avm ye girişlerde ya da polis kontrolünde yakalanabilir.


  • jepa  (31.12.20 20:26:51) 
@jepa temasli olup disari ciksam ve yakalanmasam, ama is yerindeki insanlara covid bulastirsam (bende su an hic bir belirti yok, babam da nasil pozitif anlamadim ama..) o zaman daha kotu bi senaryo, bu ne tedbirsizlik diyerek isten atar beni. yani ben atardim:)


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (31.12.20 20:36:40) 
ev - iş arası yakınsa hiçbir şey söylemeden git, çevirmeye girmediğin sürece problem olmaz, arabada değilsen de kimse kolay kolay çevirip gbt yapmaz.

yasak günleri hariç çalıştığını varsayıyorum tabi.
  • garavel  (31.12.20 23:19:21) 
fazla suçluluk duyuyorsunuz. sizin tedbirsizliğiniz vs gibi özel bir şey yok ki anne babanızla görüşmeniz günah değil. siz sadece sağlık mevzusunu anlatın. bence maaş ile ilgili bir şey demeyin o yatırıldığında görürsünüz ne kadar yatırırsa da yatırsın. çok az sen ilgilenme. sadece temaslıyım, bu durumda ne yapmalıyım evden çalışmayı talep ediyorum diyebilirsiniz.


  • ala09  (31.12.20 23:23:53) 
@garavel ozel araba kullaniyorum. hic cevirmediler bu iki haftadir ama evi ararlarsa evde misiniz diye? o zaman ne olacak?


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (31.12.20 23:24:07) 
Ilk 2 gün evdemisiniz diye arıyorlar ondan sonra hiç arayıp soran olmadi
Tecrübeyle sabittir

  • horizon  (01.01.21 00:16:18) 
Ofise girişte hes kodu istenirse sanırım ortaya çıkar temaslı olduğunUz için karantinada olmanız gerektiği ama tam emin değilim.


  • condom kurşunu  (01.01.21 12:59:11) 
bence baban degilde bir arkadasindan temasli oldugunu soyleyip bi kac gun izin iste, isi de evden tamamlayabileegini anlatirsin. belirtilere göre davranirsin


  • durgunfoton  (01.01.21 15:17:49) 
@condom evet hes koduyla aratilsa riskli diye gorunuyor


  • damba  (01.01.21 19:07:35) 
İşiniz online yapılabildiğine göre ben olsam buraya yazdığınızın aynısını söylerdim. Eğer bu nedenle maaşınızı kesecek ya da işten çıkaracak bir işverense zaten normal şartlarda da orada çok uzun süre durmazdınız.


  • bruce mclaren  (01.01.21 20:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.