[]

bos alanlara meyve ağacı dikmek

bos dağa taşa meyve ağacı dikmek ekolojik olarak zararlı mı yoksa yararlı mı? mesela bu meyveleri yabani canlılar yese faydası olmaz mı ekolojiye?




 
meyve agaclari bakim istiyor asilama vs onun disinda her meyve agaci meyve vermeyebilir oyle biraksan

Bazi agac kokleri etrafindaki bitkilere zarar verebilir yankis hatirlamiyorsam ceviz agaci kokleri cok buyuk ve koklerinin kapladigi alandaki topraktaki su ve mineralleri tek bir agac olarak alir. bu yuzden yakininda baska bitki ekilmez.
  • ala09  (31.12.20 15:11:00) 
Meyve ağacı nazlı olur. Yetişmesi ve meyve vermesi için bakım ister. Bir süre yetiştirip sonradan bakımı kesersen kurur, kurumayanı da meyve vermeyi keser.
@ala09 'un ceviz ağacı hakkında söylediklerinin açıklaması da şöyledir. Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Sülfür havadan ağır olduğu için dibe çöker ve dipteki bitkilerin yaşamasına izin vermez. Ceviz ağacı dibinde uzun süre bulunursan, gölgesinden istifade uyuyayım dersen baş ağrısı yapar. Köylerde eve çok yakın Ceviz dikmek mantıklı değildir.

  • Mirket  (31.12.20 16:08:13) 
Ayılar bunu bizim için yapıyorlar zaten, meyveleri yer ve dışıkyıla birlikte çekirdekleri bir yerlere bırakır. Bazıları çimlenir ve büyür, kırılmazsa ağaç da olabilir.

Dağ elması, dağ armudu gibi meyveler genelde ayıların ürünüdür.

Meyve ağacı nazlıdır +1

Bakım ister, çapa ister, gübre ister, budama ister, ilaç ister vs vs.

Yani küçük fidanları götürüp dikersen kimse ilgilenemeyeceği için zayi olur, yetişmiş büyük ağaç dikmek de çok masraflı.
  • John Bloor  (31.12.20 16:17:06) 
Tohum topları / bombaları diye bir şey var


  • freebird5406_2  (31.12.20 18:44:23) 
böyle dikmek için en makulü çam diye biliyorum. kozalakları taşınıp yeni yeni çamlar ortaya çıkabiliyor


  • oekuklu  (31.12.20 18:49:21) 
Ekolojik olarak zarari olabilir neticede dogal habitat bozuluyor ve dogaya mudahale soz konusu ancak iktisadi ve olarak oldukca faydali hem bos alanlar agaclandiriliyor hem koyluler icin besin ve gelir kaynagi olusturuluyor. Bu calisma bakanlik tarafindan yapiliyor zaten bos alanlara ceviz, badem, zeytin gibi turler dikiyorlar veya yabani agaclari asiliyorlar.


  • acebi  (31.12.20 23:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.