[]

koşu performansı hakkında

2 ay önce 120 kiloyken yürüyüş+kısa koşulara başladım, yemeyi de azalttım ve şuan 108 kiloyum. koşu performansım da ilk halime göre baya arttı, neredeyse sıfırdan 15 dakika hafif tempo koşu yapabilir hale geldim.

aklıma bir soru geldi. böyle koşmaya devam etsem ama yemeği azaltmasam ya da artırsam. yani kilo vermeyecek kadar yesem ve aynı kiloda kalsam, koşu performansım yine de zamanla artar mı? nereye kadar artar?

yoksa daha iyi/uzun süreler koşmak için kesin kilo vermek mi gerekir?

 
Şu ana göre elbette artar fakat bir noktada limite takılırsınız ve daha da hızlı koşmak için kilo vermeniz gerekir.


  • bagcivan  (31.12.20 01:42:20) 
@bagcivan bu limiti ne belirleyebilir? vücut koşullara adapte olmak için yükünü azaltmak zorunda değil mi?

yemeği biraz da mecburen azalttım aslında, çok su içiyorum ve pek iştahım kalmıyor. böyle mi daha fazla yememi engeller acaba?
  • Tochinoshin  (31.12.20 01:45:56) 
1- artar, kas kutlen artmaya devam edecegi icin.

2- surekli yiyip antrenman yapsan da performansin artabilir. bundan bir sure sonra performansin daha da artip, cok yemegin sabit kalinca kilo vermeye baslayabilirsin de. yarim saat+ orta tempo, bes dakika tempolu gibi surelere ciktiginda tabii.

son sorun icin: kesin kilo vermen gerekli. ustteki sorularin icin kesin vermesen de oluyor.
  • ateistanbul  (31.12.20 01:47:56) 
boyunun 2.5 metre olmadigini varsayiyorum. oyleyse o kilolar kosu icin ideal.


  • ateistanbul  (31.12.20 01:49:42) 
Koşu süresi ve performansı ters u şeklinde bir grafik izler. Zira vücudun bir de iskelet sistemi ve ortopedisi var ve 108 kilo birisi için sürekli koşmak pek de iyi bir fikir olmayabilir. Basketçiler falan o kilolarda ve sürekli koşuyor diyebilirsin ama onların zaten vücutlarının birçok yerlerinde deformasyon henüz 20 yaşına gelmeden oluşuyor. Bir profesyonel basketbolcunun ellerini, ayaklarını görmek istemezsin.


  • armagan abanuz  (31.12.20 01:59:39 ~ 02:00:06) 
Performansın artabilir ama bir süre, zira o kilo ile koşarsan eklemlerine ve kaslarına bayağı ciddi yük bindiriyor olacaksın.
Kilo vermenin formülü basit, harcadığından az yemek yiyeceksin. Belirttiğin süreler oldukça az kalori yakar. Yani yemeğini arttırma mümkünse azalt ve bir an önce kilo vererek sporunu arttır.
Pek çoğumuz benzer yollardan geçiyor, hareket etmek iyidir, kalori yakmasının yanında insana bir motivasyon da verir. Ama o kilolarda vücudun geri kalanına verdiğin zararları da düşünmen gerekiyor.
  • cursor  (31.12.20 07:24:36) 
artar ama ben senin yerinde olsa şimdi hız değil mesafe/süreye göre kendimi geliştirmeye çalışırım. koşuya yeni başlayınca ve zorlayınca sakatlık riski çok fazla. ayrıca zorlu koşular sürekliliği olmuyor. zihninde spordan zevk yerine, angarya gibi bir his oluşuyor, ya bugün çıkmayayım diyorsun. o yüzden yavaş yavaş ama uzun mesafe koş. boy kaç bilmiyorum ama hadi 1.90sın diyelim bu sayede 90 altına kadar inersin veya kendine öyle hedef koy. sonra da işte eğer vücusunun elverdiği ölçüde pace kasarsın falan.


  • malheiros  (31.12.20 10:08:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.