[]

farkli bir psikolog deneyeyim mi?

1.5 yil once cocukluk travmasi, ruhsal olarak kisir donguye girmem, kafanin surekli dolu olmasi ve odaklanamama gibi sebeplerle gec de olsa terapiye basladim. cidden cok fayda da gordum. kendi isimi kurdum, aileme karsi daha belirgin tepkiler gostermeye kendimle onlarin arasina duzgun mesafe koymayi basardim. emdr tedavisi uyguladi, travma acisindan hafifledigimi hissediyorum.

ancak yine de asamadigim seyler var; bir tikaniklik hissi, kaygi duzeyim duzelse de tam dusmedi vs. ustune araya pandemi girince ekim'den beri filan gorusmedik zaten (ondan onceki seansimiz mart'taydi zaten). simdi ben acaba baska bi psikolog mu denesem diye dusundum.

ne tavsiye edersiniz?

 
Çok sevindim terapinin iyi gelmesine, şanslısınız.

Ben de psikoloğum ve kendim danışan olarak çok terapist gördüm. Bu durumlarda önerilen öncelikle bu durumu, kaygılarınızı, başka bi terapiste gitsem mi düşüncelerinizi terapistinizle paylaşmanız. Bırakacaksanız da bu kaygılarınızı terapistinizle paylaşmak size çok iyi gelir.

Onun dışında terapistiniz EMDR ve travma terapisinde iyi olabilir ama sizin şu an travmadan sonra ihtiyacınız olan farklı yaklaşımlar olabilir, şema terapi, BDT gibi... Eğer terapistiniz bunlara vakıf değilse belki ondan sizin başkasına gitmeniz uygun olabilir. Bu bir ihtimal yalnız, böyle olmak zorunda değil. Yine bu söylediğimi araştırıp, sonra bunu da terapistinizle konuşabilirsiniz. Saçmalarsa ya da samimiyetsiz cevap verirse anlarsınız zaten.
  • damba  (30.12.20 21:44:48) 
Eğer ilk terapistiniz ile olumsuz bir yaşantı yoksa onunla devam etmek iyi bir fikir, sürecinize aşina ve aşama da kaydetmişsiniz. Birlikte ilerleyemeyeceğinizi hissederseniz bir iki görüşmeden sonra o zaman değerlendirmek iyi bir fikir. Damba'nın da dediği gibi belki farklı bir ekol ile devam etmek ilerlemek istiyorsunuzdur fakat bu kararı da kendi kendine vermek mümkün olmuyor bazen. Genel kaygı temelli çalışırken bdt, ilişkisel gündemlerde şema daha tercih edilebilir şeyler mesela. Şema terapi üzerine psikonet yayınlarının oldukça güzel self-help yayınları var onlara göz atıp siz de süreçle ilgili biraz bana uygun mu kısmını değerlendirebilirsiniz.


  • kullanıcıadımbuolsun  (31.12.20 00:37:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.