[]

araba yan aynası kırıldı

Öncelikle selamlar, saygılar herkese.

bu sabah işe gelirken ufak bir kaza atlattım. park halindeyken bir araç fazla yakından geçmek istedi sanırım sol yan aynama çarptı ve aynanın plastik çerçevesi kırıldı.

servis yaklaşık 2000 tl masraf çıkarıyor, aynanın komple değişmesi gerektiğini söylüyorlar. sadece çerçeveyi değiştirme şansımız var mıdır acaba?

araç 2017 model peugeot 3008 bu arada.

ikinci bir sorum da, tutanak vs işleri için.

öncelikle e5 yanyolda meydana geldi. marketten bir şey almak için aracımın %90'ını kaldırıma çıkardım. sadece tekerler aşağıda. ayrıca aynı şeritte duraklama yapan önümde arkamda falan bir sürü araç olmasına rağmen ben yine de kaldırıma çıktım ne olur ne olmaz diye. bu arkadaş da uykulu falan mıydı artık bilmiyorum. kendi aynası da kırıldı benim aynam da kırıldı.

şimdi, niyetim kendi aramızda çözmek, sadece çerçeveyi değiştirsin yeter. iş sigortaya intikal ederse; çarptığımız anki fotoğraflar yok. vurduktan sonra 20 m ötede durdu araç. ben kendi aracımı yerimde, onunkini de 20m ötede durduğu yerde fotoğraflarım. ruhsatı, ehliyeti, plakası vs her şeyi mevcut. acaba trafik nasıl sonuçlanır?

teşekkürler.

 
gecmis olsun, bu durumlarda yaralanma falan yoksa ilk yapılacak şey araç fotograflarinin çekilmesi ve tutanagin iki surucu de oradayken doldurulması. tutanak doldurulduktan sonra kendi aranızda çözmeyi konuşabilirsiniz. park yapılmaz tabelası var mi o yolda? mesela öyle bir tabela varsa kusur bölüştürülecektir. kusur tamamen karşıya yüklenirse sizi bağlayan bir durum yok, butun masraflar karşı tarafın sigortasından karsilanacaktir ama sizin de tramer kaydınıza aracınızla ilgili bu ücret islenir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (30.12.20 10:27:21) 
Geçmiş olsun. Araç satışları 2020'de aşırı düştüğü için servis geçirmeye çalışmış. Sadece kapağı kırılan aynanın tamamı niye değişsin ki? O kapaklar sonradan takılabilir. Ancak gövde renginde ise aynı renk bulamayabilirsin. Bir kaportacıya gidersen o kapağı gövde rengine boyar aracın renk koduna göre.


  • himmet dayi  (30.12.20 10:39:02) 
Sadece kapak ise 500-600 tl orjinali, ama ayna gövdesinde kırık çatlak olmadığına emin olun.

Nasılsa karşı tarafın sigortası ödeyecek diye de özel serviste hasar kaydının yükselmesine izin vermeyin.

İsraf hem de, sadece kapaksa komple neden değişilsin?

Geçmiş olsun.
  • John Bloor  (30.12.20 10:51:03) 
Servis fazla der. Geçen yaz, benim aracın depo kilidi bozuldu 1600 tl dedi servis . Sanayiye gidip 250 tl parça, 50 tl işçilikle 300 tl ye hallettim.


  • komando kani var bende  (30.12.20 10:54:26) 
çarptığı andaki fotolar olmasına gerek yok. olay sonrasında, trafiği de meşgul etmeden foto çekmek önemli. ileride durmuş geride durmuş fark etmez. sonuçta adam çarparken ilerliyordu ve bir yerde durması gerekiyordu.

servis ne diyorsa o. adamlar pazarlık yapmaz genel olarak. aynanın iç aksamında problem yoksa , yan sanayi bir kapakla (varsa) değişim neden olmasın? internetten 3008 yan ayna dış kapak vs gibisinden aratın biraz, çıkar karşınıza.
  • co2s2  (30.12.20 11:44:05) 
Geçmiş olsun.
Aynanın tüm fonksiyonlarını (ısıtma,yönlendirme,kör nokta,varsa açılıp kapanma özelliği) kontrol ettiniz ve sadece kapaksa sıkıntı,İkitelli sanayideki çıkmacılardan aracınızla aynı renk kapak bulup alıp taktırabilirsiniz.
Geçen hafta trafik çekicisi, arkadaşın aracının ayna kapağını ve ayna camını kırdı, bu şekilde halletti arkadaşım kaskosu olmasına rağmen.
  • arenas  (30.12.20 13:06:24) 
Aynen, arenas'ın dediği gibi sadece kapak kırıldı demeden önce tüm fonksiyonlarını bi deneyin derim. İçinde aynayı yönlendiren zımbırtı o kadar basit bi mekanizma ki rüzgar esse kırılabiliyor. Muhtemelen sadece ayna kapağı değildir.


  • roket adam  (30.12.20 13:55:10) 
aynayı düğmeden kapatmayı, aşağı yukarı sağa sola ayarlarını denedim. kontağı kapatınca otomatik kapanmayı denedim. hepsi çalışıyor.


  • reanarchy  (30.12.20 14:15:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.