[]

Türkçe harf kullanmayıp i yerine ı yazan tipler

Kim bunlar? Neden yapıyorlar bunu? Genelde eğitim seviyesi düşük insanlar ve sonradan görme tipler yapıyor gözlemlerime dayanarak, ama gerçekten anlamlandıramıyorum. türkçe klavyesi yok desem, "i" yazmıyor "ı" yazıyor. Uzun süredir gözlemliyorum, arkadaşlarımla paylaştığımda "hiç dikkat etmedim, sen de nerede abik gübük şey var onlara takılıyorsun mirafiori" diyorlar. Duyuru ne düşünüyor?

Şu an bunu yazarken kenarda gördüklerimden ilham alarak örnekledirebileceğim; dıscı (dişçi), degıstırmek (değiştirmek) vs...


 
Tamamen umursamazlık, uydum akıllılık. Akıllı telefonları onlardan çok daha akıllı, farkında değiller.


  • 1bir1bir1  (30.12.20 00:41:47) 
@biseysorcaktim Hangi telefon bu şekilde otomatik düzeltme yapıyorsa teker teker toplayıp yok etmek lazım. Benim de telefonumda İngilizce layoutlu Türkçe klavye var, Türkçe harf kullanmıyorum mobilden yazarken. Ekstra efor sarf etmem lazım sadece "i"yi "ı" yazmak için.


  • mirafiori  (30.12.20 01:02:39 ~ 01:25:45) 
işyerindeki dinozor tipler. her mailleri bu şekilde ve ben de sebebini çok merak ediyorum. bir de noktalama işaretinden önce bir boşluk bırakıyorlar. bir başka grup ise her cümlenin sonuna iki nokta koyarak beni deli ediyor.


  • violetsky  (30.12.20 01:07:33) 
Eğitimsiz kişiler.


  • battal gemalmaz  (30.12.20 01:09:48) 
ben doktora öğrencisiyim, çift üniversite mezunuyum ve böyle yazıyorum.
sebebi: komiğime gidiyor.

  • aloneinthedark  (30.12.20 02:13:31 ~ 02:13:46) 
İngilizce klavyeye alışık olanlar Türkçe klavyeye geçince yapıyorlar bunu. Özenli yazı yazmak isteyen tabii ki dikkat eder. Benim bilgisayar İngilizce klavye. Türkçe harfleri kullandığım zaman otomatik düzeltiyor ama her zaman düzeltmiyor. Bazen manuel düzeltiyorum. Bazen de umursamıyorum.


  • pass  (30.12.20 03:09:03) 
çevremde gördüğüm kadarıyla "ben ingilizce kullanıyorum yeaa telefonumu" diyen tipler böyle yapıyor.
bana da aşırı saçma geliyor.

  • wild honey suckle  (30.12.20 08:42:40) 
ben sıkıntı, sıkı, sıkışık gibi kelimeleri yazarken kullaniyorum ı harfini sadece. belki otomatik duzeltmeye o sekilde yanlis kaydetmislerdir yazinca direkt donusuyordur. ben i olmasi gerekirken ozellikle ı yazan kimseyi gormedim bu arada.


  • in vino veritas  (30.12.20 09:40:40) 
Bende almanya da yasadigim icin ve alman klavyesi kulandim icin, sürekli „i“ kulaniyorum.... Bazen ise utaniyorum


  • samiabi19  (30.12.20 13:29:38) 
@samiabi19 sorun ''i'' kullanmak degil, i kullanmamak


  • mirafiori  (30.12.20 16:22:01) 
bildigim kadariyla yabanci klavyede Turkce ayarlanmis sekilde yaziyor bunlar. klavyede i'nin yerini goremeyince ona en yakin olan tusa basiyor ve ortaya bu cikiyor. asiri itici.

ingilizce yap oyle kullan di mi, yok...
  • yoggi  (30.12.20 18:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.