[]

Meditasyon nedir nasıl yapılır

Hep sağda solda duyuyorum bu kelimeyi ama detaylı bilgi edinmek isterim
Ne yapayım, nereden başlamalı?

Teşekkürler

 
süre, yöntem ve bedensel pozisyonlara göre farklı birçok türü var. ilgilendikçe deneyerek geliştirebileceğiniz bir beceri.

basit bir başlangıç için :
m.youtube.com
m.youtube.com
  • qaram  (30.12.20 00:14:32) 
Beynin oynaşmalarından zihni arındırma faaliyetidir. Modern dünya insanının dışsal yoğun uyarıya maruz kaldığı günümüzde yapabilmesi oldukça güçtür. Yogasutra yazarı patanjali dünya üzerinde meditasyonun nasıl yapılacağını yazıyla açıklamış ilk kişidir. Patanjali meditif hale geçebilmek için vücuttaki dokuz deliğin kapalı olması gerektiğini ve oturur pozisyonda olmak gerektiğini söyler.
Size bu konuda iki kitap önerebilirim:
mircea eliade-yoga
Yogasutra-korhan kaya
  • hepbiarayisicinde  (30.12.20 03:18:32) 
Calm ve/veya Headspace uygulamalarina da bakabilirsiniz, basit ufak adimlarla yavas yavas meditasyon yapma aliskanligini kazandirmaya calisiyorlar. Normalde ucretli ama ikisinin de 1 hafta ya da 1 aylik deneme surumu varsa bakip deneyebilirsiniz, basit ve etkili bir baslangic olabilir.

Olayi diger yazarlarin da dedigi gibi beyni susturmak, sadece ve sadece ana odaklanmak. Ilk etapta genelde sadece nefes alip vermeye odaklanmak seklinde alistirmalari oluyor, onda bile dikkatiniz dagilmadan 10 saniyeyi zor tamamliyorsunuz ilk basta. Farkinda olmadan kafamizda binlerce dusunce donuyor surekli, bunlari susturabilmek gercekten bir super guc. Zamanla bu yeteneginiz gelisiyor. Uzun vadede, uzun sureli meditasyon yapan insanlarin daha sakin, daha dengeli, daha kolay konsantre olan ve daha uzun sure konsantre kalabilen insanlar olduklarini gosteriyor bilimsel calismalar.
  • taurina  (30.12.20 05:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.