[]

sağ kaburgamın hemen altındaki ağrı

bir senedir sağ kaburgamın bittiği ve karın boşluğumun başladığı noktada bir ağrım oluyor. karında bir şişlik hissi ile beraber gelen bulantı hissi, böyle 3-4 gün sürüyor. ayda bir veya iki kez tekrarlıyor sanırım. bir sene içinde farklı zamanlarda birkaç kez kan tahlili ve tüm batın ultrasonu çektirdim. göze çarpan bir şey çıkmamıştı. şimdi yine birkaç gündür aynı bölgede ağrım var. sormak istediğim şey şu: kaburgamın alt kısmına bastırdığımda, garip bir şişlik hissi geliyor. yani kaburgamın sanki hemen altında ve arkasında olan bir şey (kas gibi çizgisel bir şey, şiş bir şerit) elimle hareket ettirince ileri geri oynuyor ve tak tuk ses çıkarıyor gibi bir his oluşturuyor. böyle bir şey mümkün mü? kas olabilir mi şişen şey? bunun tetkik yöntemi nedir?




 
Karaciğer enzimlerine alt-ast baktırabilirsiniz. Alkol ya da aşırı ilaç kullanımı. Fazla iğne (ilaç) kullanımı yapabilir. Karaciğeri yorar.


  • iddaaci  (29.12.20 23:18:47) 
@the guy from batman: doktor açıkçası bu duruma bir öneride bulunmadı, yağ şişliği olabilir dedi, biraz da kilo vermemi ve yürüyüş yapmamı söyledi. ama şerit şeklindeki ele gelen şey ile ilgili bir yorum yapmadı, yüzey ultrasonu da çektiler, kötü bir şey yok dedi. öyle havada kaldı en son.


  • silent enigma  (29.12.20 23:33:06) 
Doktor değilim.
Serit seklinde ele gelen ve ileri geri oynayıp ses çıkarıyor diyince aklıma en altta bulunan kaburga geldi. Hareket edebildiği için yüzen kaburga da deniyor bildigim kadarıyla. Siz ağrı olduğu için orayi yokladikca kaburganizi hareket ettiriyor olabilirsiniz.

  • kolaygelsin  (30.12.20 10:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.