[]

Dell dizustu bilgisayar

Sanirim bataryasi öldü, jarz depolamiyor. Yani surekli prize takilmasi gerek. Bilgisayarim normalde yavasti, jarz problemi ile birlikte iyice agirlasti. Zoom acikken mesela cocuklara baska video acamiyorum, kasiliyor, ya da googledan bir sey gosteremiyorum ders anlatirken.
Bilgisayarim 5 senelik bu arada, dell i aradim, bilgisayara servis kaydi aciyoruz, sorunu tespit edip size fiyat veriyoruz, kabul ederseniz urunu tamir ediyoruz, etmezseniz 30 dolar+kdv dediler. En az 250 tl vericem yani. Bu laptobun bataryasi icinde bu arada, takip cikarilabilen degil. Dell in sayfasinda 100 dolar suan batarya.
Ne yapsam bilemedim, dell in teknik destek hizmetini alan var mi? Eger gercekten memnun kalacaksam verebilirim de ama nasil calisiyorlar hic tecrubem yok.
Sizlere de sormak istedim.

 
Yanlış yazanı gördüm de bu kadar yanlışını görmemiştim. J'yi yanlış yere koymuşsun. JARZ değil ŞARJ.

Neyse, konuya dönecek olursak, bilgisayarının modeline uygun yan sanayi pil alıp direkt kendin tak. 100 dolar çok fazla. 30 dolar + kdv de eklenince bilgisayarın değerinden fazla olur. 5 yıllık bilgisayarın pilinin bitmesi son derece normal.

Bilgisayarın yavaşlığının pille ilgisi yok. SSD takarsan hızlanır.
  • himmet dayi  (29.12.20 23:21:48 ~ 23:22:15) 
Şarj yazarken biraz kafam karismis evet


  • balpolen  (29.12.20 23:50:57) 
benim xps in bataryası şişti. dell den yeni batarya sipariş ettim, ama bataryayı kendimin değiştireceğini söyledim. bahsettiğiniz gibi bana bi teklif gönderdiler. istedikleri hesap numarasına parayı havale edince batarya geldi. kendim değiştirdim. elinizden geliyorsa ve doğru tornavida takımınız varsa youtube dan sökme takma vidyolarını izleyip yapın, aksi halde bilen biri veya bilgisayarcıya gidin.


  • sttc  (30.12.20 01:10:08 ~ 01:11:19) 
ya uğraşır mısınız bilmiyorum ama bu pc bataryalarının içinde 18530 bataryalar var. bilgisayar bataryaları bu hücrelerden birisi bozulunca bozulyor. sorunlu olanı bulup değiştirince bataryanız düzelir. ya da ucuza ikinci el batarya alıp içindeki düzgünlerle sizdeki bozukları değiştirmeniz gerkir.


  • aloneinthedark  (30.12.20 02:17:25) 
kesinlikle sen kendin değiştir, yapabilirsin, gugıla, yutuba "how to+model+ change battery/disassembly" filan yaz. tek ihtiyacın laptopa uygun tornavida, eşten dosttan ödünç al olmadı tek bi tane sipariş ver, değer parasına

pili de pil sitesinden en birinci kalite pilden al, dell in yarı fiyatına falan bulabilirsin zannederim.
  • esref  (30.12.20 04:06:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.