[]

Kış Soğuğuna En Uygun Mont

Beni her türlü rüzgar/soğuk/kar kıyametten koruyacak bir şişme montu sizce nereden almalıyım? Sanıyorum Peak Performance çok başarılı? Canada Goose hayvanlara zorbalık yaptığı için açık ara en çok topa tutulanı ama en de sıcak tutanı olsa gerek. North Face yeterince sıcak tutmuyor diyorlar. Patagonia falan nasıl? Ya da siz ne önerirsiniz?

Ben 3 yıldır Tommy'nin şişme montunu giyiyordum ama İngiltere soğuğu ve rüzgarına o da yetmedi.

Not: Aşırı üşüyen ve hemen hasta olan bir insan olduğumu da hesaba katınız.

 
patagonia da kullanıyorum north face de.
Patagonia nın içine fermuarla kaz tüyü ceket takılan bir modelinden almıştım, berlinin kara kışında üzerime kar yağarken, bana mısın dememişti. tavsiye ederim. Ama teknik olarak hangi özellikleri aramam gerekir diye sorarsan north face in gore tex modelleri var hem nefes alıp, hem de su geçirmiyor.

  • rentts  (29.12.20 21:59:25) 
Böyle durumlar için tek parça hiçbir montun koruyuculuk sağlamadığını söylüyorlar. Tek montlar daha çok hareket halindeyseniz iyi bir ısınma sağlıyor. En az üç katlı giyinmeniz gerekiyor. Kazak, ince bir polar ve mont.

Su geçirmeyen bir mont, ısı izolasyonunu sağlayan polar ve sizi sıcak tutacak yün, kaşmir vs. kazak. Isı izolasyonu için çok başarılı iç polarlar var.

arc'teryx, mountain hardware, patagonia, mountain force, mammut markalarına bakabilirsiniz.

İçindeki poları çıkarılabilir mont olarak 3in1 ürünleri de vardı sanırım bunların.

norrona, haglöfs vs. nispeten butik sayılabilecek ama kullananların beğendiği markalara da bakabilirsiniz.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (29.12.20 22:00:59 ~ 22:03:07) 
Benim 2 tane wellensteyn montum var Almanyadan almıştım. Kar da yağsa içine tişört giyip çıkıyorum mükemmel bir mont.


  • jazzabel  (29.12.20 22:48:06) 
montta önemli olan şey izolasyondur. şişme dediğiniz montların içi polyester ise bir işe yaramaz.

soğuk havada en iyi izolasyon sağlayan malzeme kaz tüyüdür. yarısı donmuş gölde bile yüzen sıcakkanlı psikopat kazlardan elde edilirler. yani markadan ziyade malzemeye bakacaksınız.

550+ fill power'a sahip kaz tüyü montlar sizi -10 dereceye kadar rahat korur. bunun yanında oldukça hafiflerdir de.

-15 ve üstünde ise yine kaz tüyü göte kadar inen parkalardan giymeniz lazım.
  • antikadimag  (29.12.20 23:32:25) 
Ben belarustan aşağıdaki montu almıştım. Yakın zamanda Sibirya’ya gideceğim. Orada da işimi görecek diye düşünüyorum :)

m.sportmaster.by
  • hede hodo  (30.12.20 03:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.