[]

Araba tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar;

Arkadaşım araba alacak tavsiyerinizi rica ediyor. 2010 yılı üzeri bir araba bakıyor. 120 bine kadar maksimum çıkabiliyor. Sizce en mantıklı model hangisi olur?.. mesela 2017 egealar varmış veya 2015 cliolar varmış... tavsiyelerinizi bekliyoruz teşekkürler...


 
Ben olsam temiz lancia delta bulur alırdım.


  • ananiyimioguz  (29.12.20 18:30:03) 
ihtiyaçlar ne yönde? örneğin ailesi var mı? yalnızca sedan mı? otomatik mi? egea demişsin ve sanırım benzinlisinden bahsediyosun ama çok yakıyo... yakıt konusu ne kadar önemli? alacak arkadaşın boyasız, hatasız olsun gibi kıstasları var mı?


  • johnnie w lker  (29.12.20 18:30:50) 
arkadaş evden işe işden eve kullanacak... otomatik manuel farketmez. çekirdek aile. hatchback de olurmuş. çok hasarlı olmasın dedi. elbette çok yakmasa iyi olur... 2 ayda bir de şehirdışı yapıyor.


  • omonia  (29.12.20 18:37:05) 
Pheno +1.
Ben bunlara denk gelirse toyota grubu (yaris, denk gelirse corolla/auris) de katarim.
Bir de Honda jazz olabilir (satis vs işlerinde nasil olur bilmem).
  • logisticsmanager  (29.12.20 22:08:56) 
yukarıda ki arkadaşın söyledikleri çok güzel araçlar öncelikle. ancak hepsinin ilk 3 ilanına göz gezdirdim ve ağır hasar kayıtsız olanına rastlamadım. yalnızca peugeot modelleri diğerlerine oranla daha düşük hasarlı ancak onların da piyasası daha yavaş ve kaporta aksamı çok kötü. eğer kısmet olur da gidip görürsen peugeonun 3-5 senede bu tip alt segment araçlarının pas kustuğunu, sac kalınlığının aşırı yetersiz oluşunu ve boyasının bile pul pul döküldüğünü görebilirsin. tabi üst segment araçlarında aynı şeyler yoktur. abartı gelebilir, varsa tanıdık ustan ara sor bu durumu.

benim önerim öncelikle ağır hasar kaydından özellikle usta, sanayi işlerinden anlamıyosan kesinlikle uzak dur. bi şasesinde oynama olmuş olsa dünya kadar nakit ve zaman kaybına yol açar. düzgün toplanmış olanları elbet mevcuttur ancak bu araçların çoğu sigorta firması tarafından galericilere satılır ve hemen hepsi(istisnalar vardır) üstün körü ucuz işçilik ve yan sanayi parçalarla toplanır.

ikinci kriter alacağınız araç ederinin aracı olsun. dimyat bulgura giderken eldeki pirinçten olmayın. günümüzde çoğu tüketici üst paket, üst model, üst kasa derken kmden, modelden, sorunsuzluktan ödün verirler. diyeceğim o ki elinizdeki para ile d segmenti araç bile alabilirsiniz ancak araç şık duruyo diye sorunsuz bi b segmenti almak varken gidip sorunlu d segmentiyle hayatınızı karartabilirsiniz.

üçüncü kriter olabildiğince bakım dökümanları veya geçmişi olan bi araca yönelin. herkes aracının yağını değiştirtir ancak içine ne girdiği belli olmayan ve bakımları sanayide ucuz olsun da ne koyarsan koy diyen bi adamın insafına kalmışsa alan kişinin eline büyük ihale kalabilir. malum herkesin kalitesiz mal sattığını bile bile şok, bim ve a101'den vazgeçmediği bi ülkede yaşıyoruz.

dördüncü kriterse bu benim görüşüm kimse katılmak zorunda değil. eğer aracın bakımları servis dışı yerlerde yapılmaya başlanmışsa kadından araba almayın. bunun sebebi şu; servis eksik ve arızalı olan gördüğü şeyleri tümüyle onarır ancak sanayide bu durum böyle olmaz. ben daha arabada garip bi ses var veya araç eskisi gibi değil diyen bi kadına rastlamadım. tanıdığım kadınların hepsi araba ancak çalışmadığında veya ciddi arızalar yaşandığında sanayinin yolunu tutuyolar. onu da geçtim arıza ucuza kapatılsın da yan sanayi parça filan kafa yormuyolar.

beşinci kriter fabrikasyon değilse lpg'li araçtan uzak dur. bi yerden kar ediyom sanırken lpg denilen şey aracın düzeninin bozulması dolayısıyla sürekli bi masraf açar. lpg'den biriktirdiğin para sürekli lpg enjektörüne, tüp beynine, tüp değişimine, tüp ayarına gider durur. özellikle opel grubunu bilenler sübap eritme, yağ soğutucu sorunu, conta sorunu vs. olarak bu durumları çok iyi bilirler.

altıncı ve en önemlisi galeriye bulaşma. şimdi hepsi kötü diyemem ama bu adamların %90'dan fazlasının dini paradır. adamlar pert arabayı satar sen beddua ederken adamın suratı bile kızarmaz. bu adamlar profesyonel yalancıdır. ben insan sarrafıyım diyen adamı 10 defa dolandırır yalanlarıyla. ne yazık ki temiz diyebileceğimiz esnaf da bu adamların yanında yanar. çok galericiden kazık yemiş eşim dostum oldu. aynı derde düşün istemem.

yedinci kriter alt segmentte dizel arabaya bulaşmayın. ses yalıtımı olmayan araçta dizel alacağınıza at arabası alın. arabanın içerisinde ne konuştuğunu bile duymazsın, bağıra bağıra konuşur hale getirir insanı.

araç önerisine gelecek olursak. benim önerim ederinin arabası olması ve ikinci el araç almanız dolayısıyla cebinize de bi miktar nakit bırakacak ve kalan nakitle eksiklerini kapatabileceğiniz(ikinci el araçta yeni de olsa mutlaka ufak tefek aksaklıklar olur)


www.sahibinden.com
bu araç gayet iyi ancak renault'un uzun ömürlü kullanıma uygun olmadığını söylemeliyim, düzgün bakımlarla 60-70 binde elden çıkarmak lazım.

www.sahibinden.com
bu araçta marka ve yakıt anlamında güzel ancak yokuşlarda turbo olmaması dolayısıyla biraz yavaş olabilir. sorun etmezseniz ideal bi araç ancak boş paket. f/p aracı.

www.sahibinden.com
bu da yukarıdaki aracın 1.2 versiyonu. diğer polo'ya oranla daha iyi yokuş performansı sunar ancak km'de yakıtı 3-5 kuruş yukarı çıkartır.

ford fiesta, fiat linea gibi araçları da önerirdim ancak fiestanın arka camlarının manuel ve motorunun eski olması, linea'nın da benzinlisinin çok fazla yakması, dizelininse motor kucağında çalışıyor hissi insanı hayattan soğutur.

bana en idealini sorsalar sanırım hakkımı hem kalite, hem güvenlik, hem de nakite çevrilme kolaylığı dolayısıyla vw pololar'dan yana kullanırdım.
  • johnnie w lker  (30.12.20 01:23:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.