[]

İnsan kaynaklarında kariyer hedeflemek

Kariyerimi bu alanda icra etmek istiyorum ancak hem yeni mezunum hem de ne yazık ki bu alanda bir tecrübem yok. Vaz mı geçmeliyim?
Kurslar vs... var mı gerçekten yararlı ve güvenilir? Önerir misiniz kursa gitmeyi?
Teşekkür ederim :)


 
Dönem dönem şirketler insan kaynaklari yetiştirme elemanları alir, arada ilanlarina ben de denk geliyorum. Onlara başvurabilirsiniz


  • eylul  (29.12.20 16:43:17) 
ik cıyım. kurslar vs.. hepsi yalan. ik da kariyer tamamen şans işi.

belki datassistin vs.. verdiği bordro eğitimi bir işe yarayabilir, ama onun dışında mülakat teknikleri ,ik yönetimi vs.. sertifika kurslar tamamen yalan.

şans işi demiştim. yetiştirmek üzere ik cı alan bir yere girebilirseniz devamı gelir. onun dışında yl bile yapsanız bir işe yarayacağını sanmıyorum.

ilk aşamada danışmanlık firmalarına da bakabilirsiniz, işe alım danışmanlığı yapan şirketler az paraya çok çlıştırdıkları için çok fazla yeni mezun alıyorlar. orda bir süre deneyim kazandıktan sonra şirket tarafına geçip ik nın diğer alanlarında tecrübe kazanmayı hedeflersiniz.
  • benaslinda  (29.12.20 17:45:40) 
insan kaynakları kendi başına bi alan değil bence, üniversiteden mezun olmuş herhangi biri 3 aylık eğitimle rahatlıkla yerini alabilir. ik dediğin şeyi muhasebe ile desteklersen belki vazgeçilmesi zor biri haline dönüşebilirsin çünkü muhasebecilik daha komplike ve deneyim gerektiren bi alan. sağlam bi muhasebeci veya mali müşavirin iş bulamama durumu kesinlikle söz konusu olmaz ama daha önce de söylediğim gibi ik alanı daha yüzeysel bi dal. yalnız ik'nın şöyle bi güzel yanı var, bi muhasebeci veya mali müşavir kadar risk almadan hayatını sürdürürsün.


  • johnnie w lker  (29.12.20 18:41:26) 
bi yukarıda arkadaş alanından bahsetmiş ve olacaklardan bahsetmiş ancak konu türkiye'de öyle ilerlemiyor. ik önce kendisi geliyo ve başvuranları kendi kafasında eliyo, sonra senin yetkilin olacak kişiyle geliyo karşına. ilgili işin yetkilisi soruyo, görüşmeye gelen cevaplıyo. son olarak iş teklifiyle çıkıyolar karşına. eğer sorumlu konumunda işe alınacaksan sana ihtiyaçlarından bahsediyolar. işi koyuyolar önüne bunu çöz diyolar veya bizim sorunumuz, işimiz bu yapabilir misin diyolar?

bu yolda görüşmelerde atıp tutan nice yiğitler daha ilk haftadan işten atılıyo bi bilsen :)

ik'ya dönecek olursak küçük ölçekli firmaların bu tip işlerini zaten muhasebecileri çözüyo. işe alış, çıkartma, izin, sosyal haklar vs. konusu zaten mali müşavir veya muhasebecinin önünden geçiyo. eğer muhasebecinin büyük bi yoğunluğu yoksa bu tip işler halihazırda sürdürdüklerinin yanında çerez kalır. bunu demek istemezdim ama bi firmanın en kaygısız, tasasız, kafası rahat kişileri bu departmanı oluşturur. firma alev alsa tarağım nerdeydi düzeyinde sürdürürler yaşamlarını :) görevlerinin tanımını harfiyen yapsalar masadan kalkamayacaklar belki ama bizim ülkede çay-sigara ile mesai bitirirler.
  • johnnie w lker  (30.12.20 01:44:52 ~ 01:50:43) 
Kıymetli görüşleriniz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.


  • yeni ve işsiz  (30.12.20 03:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.