[]

Nasıl ingilizce çalışacağım? YDS'ye nereden başlayayım?

Bir türlü başlama motivasyonunu edinemiyorum. Geçen aylarda ingilizce hikaye kitapları ile başladım, iyi de gidiyordum ama yds için konu çalışma özelinde nereden, nasıl başlayacağımı bulamadım diye o motivasyonu da kaybettim.

KPSS'ye hayvan gibi kastım, iyi de bir puan aldım. Çünkü ne yapmam gerektiğini biliyordum. Kendime göre güzel bir plan oturttum, 3-4 aylık bir çalışmayla istediğimi aldım.

Ama YDS için başlangıcı yapamıyorum. Elimde Cesur Öztürk'ün kitapları var, ağır geliyor başlama için. Ayrıca kitaplarını nasıl kullanacağımı da bilmiyorum. Hani "eline sözlüğü alıp, öyle çalışacaksın" , yoksa "önce şu şu konuları bilip öyle başlayacaksın" gibi bir şeyin denmesi gerekiyor gibi geliyor ama direkt bodoslama dalıyorum sanki.

Akın Dil'in birçok kaynağı da var elimde. Onun dışında -sevgili Akın Dil özür dilerim- 160 gb'lık bir online eğitim seti de elimde. Ama bunu da nasıl kullanacağımı bilmiyorum.

YDS seviyem son girdiğim sınavda 48'di. Bunu 70'e çekmek çoğu kişi için "yapılır" durumda. Ama bir başlangıç noktası bulamadım bir türlü kendime. Elimdeki kaynak bolluğu yüzünden boğuluyorum sanki gibi geliyor.

Başarılı olmuş bir yöntemi olan var mı acaba?

 
Ders kitaplarıyla zaman kaybetmeyin. Gerçek İngilizceye odaklanın. Gerçek İngilizce dediğim BBC, CNN gibi sitelerde yer alan yazılar. Bu yazıları okuyun. Bilmediğiniz kelimeleri öğrenin. Grammar bilmiyorsanız tabii ki ilk olarak tüm grammar konularını bitirin. İngilizce gibi keyifli bir dili stres kaynağı hâline getirmek anlamsız. Hiçbir şey yapamıyorsanız Türkçe alt yazılı dizi, film izleyin. Dizilerden ve filmlerden de bir sürü kelime öğrenebilirsiniz.


  • dissendium  (29.12.20 15:21:26) 
üstteki cevaba ek olarak soru tipleri özelinde çalışmalısınız. tıpkı KPSS gibi bu sınavın da belli bir formatı ve kendi içinde bi mantığı var. 48 aldıysanız belli bi temeliniz vardır o yüzden sıfırdan başlamak yerine eksikleri tespit edip onları gidermeye yönelebilirsiniz.

ben de bu sıralar YDS çalışıyorum, size de önerim kendi çalışma sistemim olcak. soru çözüm videoları izleyin ve soru tiplerine ilişkin ufak tefek notlar alın mantığını kavramaya çalışın. daha sonra soru bankanızdan kendiniz çözün. bütün soru tiplerini öğrendikten sonra sadece denemelere odaklanın, yanı sıra akademik okumalarla destekleyin. tabii bu arada bilmediğiniz tüm kelimeleri not alın ve aralıklı olarak tekrar edin.
  • i think therefore i am  (29.12.20 16:57:04) 
Güzel cevaplar verilmiş zâten. Ek olarak word'de tablo yapıp her gün karşınıza sık çıkan beş on kelimeyi eklemenizi ve yatmadan önce bi on dakika baştan sona okumanızı öneririm. Ben öyle yaptım, isim fiil sıfat ve diğer şeklinde 4 ayrı tabloyu sürekli güncelleyerek ve tekrarlayarak en sık kullanılan kelimeleri ezberledim. YÖKDİL'den 91 almıştım böyle, YDS'de de 70-75'lere falan tekâbül ediyordur.

Şimdi yüksek lisans derslerinde her hafta 100-200 sayfa İngilizce makale okuyorum, gönüllü değil zorunlu bir süreç olduğu için bir yerden sonra alışıyorsunuz ve hızlı gelişiyorsunuz. Bu paragrafı daha sonraki aşamalar için yazıyorum, kendinizi zorlarsanız veya okul/kurs gibi bir şeyde zorunlu olarak metin okumanız gerekirse daha da ilerletirsiniz.
  • istambul  (30.12.20 00:44:43) 
Açıkcası sizle aynı durumda sayılırım. Ben de nereden başlayacağımı bilemedim. Benim Hocamda Hakkı Şahinin ders anlatımları var 120 video olması lazım oradan grammer ve genel bilgileri öğrenmeyi planlıyorum daha önceden deneyen oldu mu acaba o hocayı ?
Bununla birlikte odtünün hazırladığı reader at work ve more to read kitapları var paragraf için onları okumaya çalışıyorum çeviri için youtubede çeviren hocalar var takıldığımız yerde bakmak için. Ayrıca modadilin 60günde yds diye bir kitabı var ezberlenmesi gereken genelde çıkan kelimeleri listeledikleri.
Bu üçünü aslında bir düzen içinde devam ettirsek sanki başarı gelir diye düşünüyorum.
Tek düşündüğüm nokta grammer olayı. Sizin de dediğiniz gibi kaynaklar çok nereden nereye geçeceğini şaşırıyor ve bir yerde boğuluyor insan bilmediğinden ve yönlendiren olmadığı için. Bu yüzden düzenli olması açısından Hakkı Şahini mi izlesem diye düşünüyorum.
  • jorah the andal  (30.12.20 05:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.