[]

Ünlü bir giyim markasının yaptığı katakulli hakkında

Türkiye'nin en büyük takım elbise markalarından birinden kaban aldım internetten indirimde diye. Markanın kendi sitesi. Ürünü dolabıma astım ve incelerken cebinden bir etiket çıktı. Bilinmeyen bir giyim markasının etiketi. Baktım tam da bu markanın etiketinin büyüklüğünde. İnternetten markanın sitesine baktım ve gördüm ki aldığım ürün de dahil olmak üzere büyük markanın satmış olduğu birçok ürün birebir aynı şekilde bu bilinmeyen markanın sitesinde satılıyor. Sadece farklı mankenlerin üzerinde ürünler. Aldığım ürün 80 lira kadar daha ucuz diğerinde.

Müşteri hizmetlerine e-mail attım böyle böyle bir durum var açıklama yapmazsanız ekşi sözlük ve Şikayetvar üzerinden bildiririm diye. Dönüş yapacağız dediler ama henüz yapmadılar. Numarasından arayayım dedim, daha önce sıraya alıp müşteri temsilcisine bağlanıyordu ama bu sefer direk tüm operatörler doludur deyip kapanıyor.

İstersem ürünü nedensiz iade edebilirim 2 hafta içinde ama bu duruma da açıklık getirmemiş olmaları kötü yani güzelce açıklayın şöyle şöyle bir sistemimiz var diye. Aynı ürüne insanların farklı marka sanıp daha fazla para vermeleri bana çok etik gelmedi. Siz ne düşünüyorsunuz?

 
görmüşsün beğenmişsin fiyatı uygun gelmiş almışsın. bence sıkıntı yok.

başka bir yerde daha ucuzmuş mantıklı bir açıklama değil.
  • duyurukullanıcısı  (29.12.20 13:44:06) 
@duyurukullanicisi durumu anlamadın diye tahmin ediyorum. Ürün kendi üretimleri değil o bilinmeyen markanın ürünüymüş yani. Etiketini söküp kendi markaları gibi satıyorlar. Fiyatı da 80 lira fazla.


  • havadakarada  (29.12.20 13:45:45) 
ya beymen 80tl fazlaya vakko satabilir. bir sıkıntı yok. sonuçta sana o ürünün fiyatı makul gelmiş almışsın.


  • duyurukullanıcısı  (29.12.20 13:48:28) 
Yanlış bir şey göremedim.


  • Depik  (29.12.20 14:13:50) 
motosiklet için korumalı pantolon üreten bir türk firması var. ürünleri avrupalı bir marka için üretiyor. avrupalı firma da kendi etiketini basıp ürünü millete iteliyor. ben tr deki üreticinin mağazasında aynı pantolonu çok daha ucuza alabiliyorum. böyle bir durum mu söz konusu acaba?


  • ghostinthemech  (29.12.20 14:22:59) 
Aynı markaya, firmaya fason ürettirip kendi etiketleriyle de satabilirler.

Ben de bir sıkıntı görmedim.
  • John Bloor  (29.12.20 14:24:17) 
Fason yazacaktım

Fason üretim nedir araştırın isterseniz
  • all girls dream  (29.12.20 14:29:53) 
aklına gelen ne kadar büyük marka varsa, yerli ya da yabancı, fason üretim yaptırır, bu gayet doğal.

kalite standartları vardır,

fason zinciri daha iplik üretiminden başlar, boyanmasına, dikilmesine hatta paketlenmesine kadar gider.

bu büyük markaların olayı tasarım yapmasında, kreasyon yaratmasında, yoksa düşünsene bir kabanın, düğmesi, fermuarı kumaşı, ipliği, astarı, içindeki dolgusu hangisini kim tek başına üretebilir.

dünyada kaç tane fermuar üreticisi var zaten? benim bildiğim büyük firmalardan sadece 1 tane var.

hatta binlerce lira verdiğin süper lüx markaların kumaş boyama işlerini merdiven altı yerler yapar. adet olarak çok az üretilir çünkü, büyük üreticiler o kadar az parçayla uğraşmak istemez ya da sağlam fiyat çeker. defalarca gördüm annem babam tekstilde çalıştı yıllarca.

şurada bi farklılık var, senin a firması fason olarak kendi modelini ürettiriyor ya, katiyen hiç bir şekilde o üretilen ürün ikinci bir marka altında satılmaz, iş veren firma bunu kabul etmez. sonuçta adamların tasarımı.

belki de tasarımı beğenip parça başı ürettirmişlerdir böyle de olabilir.
  • killerbee  (29.12.20 14:30:40 ~ 14:42:24) 
Markayı ve fasonu da paylaş da bilelim.


  • adivar  (29.12.20 15:00:18) 
@ghostinthemech aynı durum yurtiçi versiyonu olarak. Hatta direk o markanın etiketlerini söküp kendilerininkini yapıştırıyorlar muhtemelen.

Herkes doğal bir şey olarak gördüğünden dolayı başlık vs açmayacağım. En fazla ürünü iade ederim. Özelden ve buradan marka ismimlerini soranlar var ama maalesef paylaşıyorum. Normal bir olaymış zaten etik açıdan doğru gelmese de.
  • havadakarada  (29.12.20 15:44:13) 
paylaşmıyorum* olacak.


  • havadakarada  (29.12.20 15:45:00) 
Konfeksiyon islerinin %90i fason uretim uzerine.


  • 2oda1salon  (29.12.20 16:39:31) 
marka algısı böyle bir şey. bir de kaç lira içinde 80 liradan bahsediyoruz?

mesela 1000 liralık ürünü mü 1080'e satıyorlar? yoksa 80 liralık ürün 160 lira mı olmuş? aynı markanın iki mağazasına girdiğinizde bile 80 lira fark edebilir.
  • co2s2  (29.12.20 17:11:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.