[]

Size Huawei in gelecekte sansi varmi ?

Almanyada büyük magazladan duydum kadari huawei in telefon satislari cökmüs. Türkiyede nasil bilemem. Sizce gelecegi varmi yoksa bati batacakmi ?
Arkadasim vodafone icin calisiyor ve cok idaali konusuyor, gelecek sence huawei kendi isletim sistemini cikaracakmis. HarmonyOS... sizce Huawei kuratir mi bu strateji ?



 
apple ve android arasında bile insanlar çelişkide kalıyor, geçmişte nokia'nın windows tabanlı işletim sistemine geçmesi ve kullananların program bulamaması gibi olayları da gördük.

bence insanların çoğu buna mesafeli yaklaşır.
  • killerbee  (29.12.20 01:13:19) 
şimdi bill gates'in bir lafı var. hardware software'in yanında hediye olarak verilmeli diye.

yani google play veya appstore üyeliği satılsa bu üyelik yanında işte note20 veya iphone12 verilse abartı olmaz.

huawei piyasanın tek çakalı kendiymiş gibi usa firmalarını batırabilmek için çok iyi sistemleri çok ucuza verdi ama banka app'i bile kullanamayacaksam ne işe yarar o? saçma yani.

peki appstorelar nasıl gelişti? elbette geliştiricilere para kazanma imkanı verdiler.

huawei'de bunu yaparsa kurtarır. yani insanlara para kazandırırsa kurtarır.

yoksa imkansıza yakın. hiç bir firma tek başına bir googleplay çıkartamaz.

hadi diyelim her tutmuş app'in 2-3 gömlek üstünü yaptılar sadece.
o bile kurtarmaz.
  • duyurukullanıcısı  (29.12.20 01:19:09) 
Huawei store için kampanyalar yapıyor sık sık. tinder plus vs.

bence iyi bir reklam stratejisi ve minumum fiyatla piyasaya yeni soluk getirir. tek sıkıntı projeyi destekleyecek ne kadar kaynağa sahip olduğu. ki çin hükümeti sınırsız kaynak vermiştir çoktan :)
  • westblack  (29.12.20 01:22:28) 
Huawei'nin esas pazarı Çin ve Asya. Buralardaki satışları güçlü olduğu sürece karlılığı devam eder. Ayrıca ürün çeşitlendirmesine gidiyor son zamanlarda Xiaomi gibi. Akıllı yastık bile çıkardı.

5G mobil şebeke sistemlerinde de iddialı. Telefon satışlarının düşüşünü kompanse eder.

Ayrıca, Huawei yaptırımları giderek gevşetiliyor. Anlamsız ve temelsiz Google yasağı yakında kalkarsa kimse şaşırmasın.
  • redskull  (29.12.20 10:10:39 ~ 10:10:57) 
sorunu geliştirelim:
1) Huawei sadece telefon yapıp satan bir şirket değil. HW'nin gelirinin yarıya yakını ve kârının 2/3'ü son kullanıcıya satılmayan altyapı ürünlerinden geliyor. Yani hiç telefon satmasa da HW batmaz.
2) HW ürünlerinin %60'ı Çin'de satılıyor.

Huawei ABD-Avrupa'da pazar kaybedecek. Huawei Çin devletinin güdümünde olan ve Çin devleti ne derse onu yapacak bir şirkettir. (Buna casusluk, sabotaj dahil). Huawei'yi bu noktada hiçbir strateji kurtarmaz.

Ama Huawei güvenlik/bağımlılık endişesi olmayan Asya-Afrika ülkelerinde her segment'te sağlam bir pazara sahip olacaktır. Zaten batılı üreticilerden daha ucuz. Türkiye de bu fakir tayfaya dahil.
  • ebabil curnatasi  (29.12.20 11:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.