[]

2015 model polo şanzıman hatası

Merhaba, 2015 model otomatik polo aracım var. Cuma akşamı sinyali açık unutmuşum akü bitmiş. 3 ay önce akü 5 yılı dolduğu için bitmiş ve yeni değişmişti. Yani akü daha yeni. Neyse Eşimin aracıyla akü kablosuyla bağlayıp şarj edelim dedik, eksi kutupları takarken kıvılcım çıktı. zar zor takıp şarj ettik ama bu sefer de şanzıman hatası uyarısı vermeye başladı. Akü şarj olsun diye 20-25 dk turladım. Araç gidiyo, tekleme vs yok. 3. vites üstüne çıkmadım turlarken. Şanzıman hatası uyarısı vermeye devam ediyor.
Polo ve golflerde kronik sorun sanırım bu. Baya bi şikayet var bu konuda ama acaba aküyü şarj ederken çıkan kıvılcımlardan dolayı uyarı veriyor olabilir mi?
Daha önce başına gelen var mı? Aracı bu şekilde kullansam bi sorun olur mu? Yarına servis randevusu aldım. 8-10 km yol gitmem lazım servise gitmek için. Bir şey olur mu bu süreçte? Çekici çağırayım mı?


 
Hocam aküden dolayıdır diye düşünüyorum. Zaten akü bitince bütün herse hata vermeye başlıyor. Hata kodunu silemiyomusunuz? Obd cihazı bağlayıp.
Benim tavsiyem akü kutup başlarını sokup tekrar takmanız. Ya da aküyü iyice doldurmanız veya yeni akü almanız. Ben sorun olacağını düşünmüyorum servise giderken. Onlarda obd cihazı ile hata koduna bakıp aküyü degistirilwr diye düşünüyorum.

  • spacevan  (28.12.20 20:46:09) 
Akü daha yeni değişti ya. Sıfır aldım. Yine de tamamen ölmüş müdür? Yarım saat kullandım şarj ettikten sonrA.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (28.12.20 21:01:02) 
hocam öncelikle akün halen sağlam için rahat olsun. değiştirelim derlerse de değiştirme çünkü onun içinde olan ve içerisinde enerji depolayan maddelerin ömrünün tükenmesi için epey zamana ihtiyaç var. sadece şarj etmen eski performansına dönmesine yeterli olacaktır. eğer aküyle ilgili bi sorun var diyolarsa da garantiye gönder zaten.

araçta en son bıraktığınızda mekanik anlamda bi sorun yoksa bilgisayara bağlatıp hatayı sildirmeniz sorunu çözecektir. belki araç hatayı yolda kendiliğinden bile silebilir. bunun yanında araçta garip bi ses varsa veya bi anormallik olduğunu düşünüyosanız kesinlikle işinizi çekici ile halledin.
  • johnnie w lker  (28.12.20 23:54:34 ~ 23:56:34) 
Akü bittiği için marşa basarken bir çok müşirden ve sensörden hata kodu alabilir araç.

Akü şarj ediltikten sonra hata kodlarını silip devam edin, %99 bir problem yok.

Öncelikle hata kodunu sildirip aynı hatayı tekrar vermezse asla aracın sağını solunu kurcalatmayın.
  • John Bloor  (29.12.20 11:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.