[]

amazon alışveriş deneyimi

- Bu siteyle ilgili çok olumlu şeyler okuyordum ama son zamanlarda baya olumsuz yorumlarda görmeye başladım. Özellikle kullanılmış mal satılması durumu çokça var gibi. Bunun nedeni iade aldıkları ürünü tekrar satıyorlar.

Mesela portakal sıkacagı adam temizlemden iade etmiş ve bildiğin lekeli halde kullanıldığı belli şekilde kargolamışlar . Yorumlarda denk gelince almaktan vaz geçtim.

-Kendi alışverişimde de benzer durum yaşadım , üstünde üniversite demirbaşıdır yazısı yapıştırılmış ürünü yolladılar . Ve adam içindeki ürünü de değiştirmiş galiba başka bir şey vardı içinde . İade ettim geri sıkıntıda çıkmadı ama zaman kaybı sonuçta

- Şimdi 7bin tl civarı piyasası olan bir ürünü çok ucuza koymuşlar. Ve 10 gündür elim gidiyor almıyorum. Ama her gün fiyatı düşüyor :) Ellerinde tek kalan sıkıntılı ürünleri tekrar uygun fiyattan koyuyor olabilirler mi? Yorumlarda 7-8 sene öncesi yabancı kullanıcıların yorumları çıkıyor.
Deneyimi olan duyumu olan var mı satış politikaları hakkında? Üründe sıkıntı olduğunu fark edemeyebilirim , gözle görünür bir sıkıntısı yoksa. Sonuçta sıfır diye alıyorum ama bildiğin 2. el almış olacağım gibi düşündürüyor.

Şu anki almayı düşünme nedenim 2. el fiyatından biraz ucuza garantili almış olacağım. Ve üründen 1 tane var o nedenle düşük galiba fiyatı. Yada dediğim gibi sıkıntılı iade edilip duran bir ürün.

 
Satıcının amazon olduğu ürünlerden tercih ediyorum hiç bir sorun yaşamadım. Geçenlerde 10000 mah belkin marka powerbank’i 60 liraya almıştım. Sıkıntısız geldi. Haa daha önce kullanılıp kullanılmadığını powerbankte anlayamam neticede ama bi sorunum yok.


  • kaderimse np  (28.12.20 13:23:39) 
amazon turkiye les bir yer. dogru durust irtibat no'su yok. hersey yolundaysa sikinti yok; ama birseyler ters gidince ugras dur.

diger bir konu da avm gibi bir yer dusun. magazalar var. magazalarin bozuk, kirik urunler satmasini avm engelleyebilir mi? hayir. adam cok dusuk puan alinca kapatip yeni isimle yeni magaza acabiliyor./
  • buenosdias  (28.12.20 13:24:35) 
geçenlerde hanıma braun satin 7 saç düzleştiricisi aldım. 562,00 TL / 6 taksit.
diğer sitelerde 523,00 - 530,00 TL arasında idi. ama satıcı da amazon olduğu için fazla vereyim nasılsa adamlar sağlam dedim. çünkü hiç sorun yaşamamıştım. prime üyeliği de olunca aldım geçtim. ertesi gün kargoda hasarlı paket açıklamasıyla geri gitmiş ürün. ben ürünü dahi görmedim. iade işlemi yapmışlar sorup sormadan. hiç göndermediklerini düşünüyorum. ama orası muamma. parayı iade ettiler etmesine de banka yüzünden 6 ayda taksit taksit alacağım 562 lirayı :) olan kartın limitine oldu. çok sıkıntı değil belki ama; kartımda limit olmasa ya da daha pahalı bir şey almış olsam fena mağduriyet yaşayacaktım.

o yüzden 7 bin - 5 bin tl civarında alacağın ürün için eğer böyle bir şey yaparlarsa ve taksitle almışsan kart limiti bakımından sıkıntı yaşarsın. son ürünse riske girme. ama taksit düşünmüyorsan iade edersin, iade konusunda sıkıntı çıkarmıyorlar.

bu arada daha önce aldığım ürünlerde 2.el'lik bir durumla karşılaşmadım.
  • Improbable  (28.12.20 14:32:16 ~ 14:33:53) 
Satıcısı amazon olan ürünlerde iade olayı çok kolay, müşteri hizmetleri ile konuşmak da oldukça basit. Bir risk varsa bile (ki ben hiç denk gelmedim), tak diye iade edebiliyorsun. Ayda 10 sipariş veriyorum (5 liralık çöp torbası bile dahil buna), 3-4 kez iade etmek zorunda kaldım, ne müşteri hizmetleriyle konuşurken bekledim, ne de zorluk çıkardılar.

Amazon olmayan bir ürün de iade ettim, açıkçası bir problem yaşamadım. Ama tabii yaşayan var mıdır onu bilmiyorum.
  • roket adam  (28.12.20 14:58:27 ~ 14:58:55) 
İade etmede sıkıntı olmuyor zaten ama arkadaş da demiş kredi kartı limiti doluyor.
Ellerindeki bozuk yada çalışmayan ürünü fiyatı düşürüp satmaya çalışıyorlar gibi geliyor artık bana, ön yargı oluştu. Fiyatı çok uygun olduğu için bir kez daha deneyecek gibiyim. Satıcı Amazon.com.tr , diğer ilanlarda da aynıydı.

  • bnmzz  (28.12.20 15:26:17) 
bahsedilen taksitli iade işlemi amazon'a özgü bişey değil bu arada, hepsiburada da yaşadım aynı şeyi.


  • Jux  (28.12.20 15:31:55) 
taksitli işlemler iadeleri taksit taksit gözükse bile tamamının limiti açılıyor kredi kartında.
isterseniz bi kontrol edin limitlerinizi.

  • nuisance  (28.12.20 15:40:53) 
Bahsettiğim ürünü aldım biraz geç gelmesi dışında bir sıkıntı yaşamadım (8 günde geldi -Ankara). Sıfır kutusunda geldi.


  • bnmzz  (05.01.21 13:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.