[]

sgk borcu yapılandırma

merhaba

birinci dereceden bir yakınım adına olan sgk işveren borcunu yapılandırıp tek seferde ödeyerek gecikme zammı indiriminden faydalanmak istiyorum.

e-devlet üzerinden yapılandırmaya kalktığımda “SGK tesciliniz olmadığı için yapılandırma talebinde bulunamazsınız" hatası alıyorum ama sgk tescilimiz mevcut.

bununla ilgili birkaç sorum var:

1) muhasebecimiz bizim adımıza yapılandırma başvurusu yaptığını söyledi fakat biraz başından savmaya çalıştı gibi hissettim. muhasebecilerin bu tarz başvurular için farklı bir kanalları mı var? benim başvuramayıp onun başvurabilmesi mümkün mü yani?

2) eğer ilk sorunun cevabı hayır ise kendim ilçe sgk’sına gidip başvuracağım. bu durumda yakınım adına ben başvurabiliyor muyum yoksa borç sahibinin şahsen mi başvurması gerekiyor?

teşekkürler.

 
sgk e-bildirge şifreniz ile uyg.sgk.gov.tr adresinden girip yapabilir, yapılmışsa ödeme planını görebilirsiniz.

muhasebeci de aynı yerden, aynı şifre ile girer.
  • kibritsuyu  (28.12.20 00:57:23 ~ 01:07:03) 
cok tesekkürler kibritsuyu. e-devlet üzerinden sistem ve isyeri sifresine ulastim fakat kullanici adina ulasamiyorum. onu ögrenebilmemin bir yolu var mi acaba?


  • ben de  (28.12.20 01:21:37) 
kullanıcı adı şifreyi alan yetkilinin tc kimlik numarasıdır. e-devlet'ten bulduğunuza göre yetkili de o kişi demektir. yani o kişinin tc kimlik numarasıdır. kullanıcı adının yanındaki ufak kutucuk da o e-devlet'te şifreyi bulduğunuz tabloda yazan "işyeri kodu"dur.

girdikten sonra soldaki menüde yapılandırma/7256 sayılı yapılandırma işlemleri seçip kontrol edebilirsiniz.
  • kibritsuyu  (28.12.20 01:32:37 ~ 01:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.