[]

3 bankadan hangisinde tutayım paramı

bir miktar altın ve dövizim vakıf ziraat garanti bankalarına dağılmış durumda. bi sıkıntım olduğundan değil ama hepsini bir arada tutmak istiyorum. faize falan koymuyorum bu arada. garanti maaş hesabım olduğu için ona aktarayım diyorum sizce nasıl fikir? ne gibi artısı eksisi olur farklı bankalarda veya aynı bankada olmasının?
2. sorum da havale eft vs. ödememek için tlye çevirip bankamatikten elle çekip tekrar diğer banka bankamatiğine yatırmayı düşünüyorum. ama tek seferde çekemeyeceğim büyük ihtimal. daha kolay bi öneriniz var mı?



 
Birinci sorun: vadeli hesaba koymayacağın için ister 20 farklı bankada tut, ister tek bankada tut. Hangi banka olduğunun da bir önemi yok. 100 bin liradan fazla değilse hiçbir farkı yok. 100 bin liranın esprisi de devlet güvencesi. Banka batarsa 100 bine kadar devlet güvencesi altındasın. Garanti Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olduğu için böyle bir olasılık yok diyebiliriz.

İkinci sorun: Bu kadar büyük parayı elle çekip yatırmakla uğraşmak yerine 3-5 lira EFT ücreti ödemeni öneririm. Yani tek seferde çekemeyeceğin parayı önceden şubeyi arayıp çekmek istediğin miktarı belirterek şubeden alabilirsin ama o kadar parayı şubeler arası üzerinde taşımak Türkiye şartlarında ne kadar mantıklı? O kısmını sana bırakıyorum.

Bu arada hesaplar arası altın/döviz aktarımı yapamazsın. Yani TL'ye çevirmen gerekecek yine de.
  • himmet dayi  (28.12.20 00:32:03 ~ 00:32:57) 
altın transfer var artık çoğu banka geçti bu uygulamaya. ama dövizi tl ye çevirmen lazım. vakıf katılım öneririm. şu an piyasadaki en iyi makas oranı onlarda.


  • xrated  (28.12.20 01:14:49) 
Swift işlemleri manasız transfer ücretlerine tabi. Bence olduğu yerde kalsalar daha iyi. Bir de banka kampanyası sebebiyle arada garantideki banka hesabıma altın atıyordum. Bir gün bozdurayım dedim, yok şu limitin altının bozamazsın, yok altın bozmak için önce müşteri hizmetlerinden altın satışı açmalısın bir sürü salak uygulama çıktı ortaya. Alırken çok tatlı garanti. Satarken bin dereden su getiriyor.


  • baal  (28.12.20 07:13:14) 
ATM’den para çekme limiti var. Yani kafana göre 10bin 20bin çekemezsin. Parayı tek bir yere toplamak istiyorsan eğer dövizi nakit çek-yatır yap. Tl’ye çevirip gönderip, sonra tekrar döviz alman saçma olur. Swift masrafından bile daha çok olur maliyeti. Altını da başka bankaya transfer edemezsin. Onu tl’ye dönmen gerekir ki yine açma olur. Bence altın hesabın neredeyse orada kalsın.


  • silah taciri  (28.12.20 08:11:18) 
faiz düşünüyorsanız burgan bank %16 civarı.her yerde atmsi yok ama


  • ShadowOfMoon  (28.12.20 10:48:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.