[]

Kısa çalışma ödeneği

Selamlar, eşim kolejde öğretmen, yönetim bu ay kısa çalışma ödeneğine başvurmuş ve herhangi bir maddi kaybınız olmayacak dediler, bu durum nasıl oluyor?
3500 tl maaşı var
2700 tl hesaba yatıyor üzerini elden veriyorlar.

Maaşta bir azalma olacak mı bu süreç nasıl işliyor acaba?

 
Maasin kalanini elden aliyorsa bilin ki hakkini gasp ediyorlar. Tam kayip olarak mi odenek yatacak? Yoksa 20 gun odenek, 8 gun calisma seklinde mi


  • bollocks44  (27.12.20 21:18:50) 
Bir detay söylemediler, sadece kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptık dediler.


  • Weeze3r  (27.12.20 21:20:20) 
kaç gün çalışıyor


  • sen nasıl bir insansın  (27.12.20 21:22:34) 
Haftanın 5 günü dersi var haftaiçi


  • Weeze3r  (27.12.20 21:30:19) 
maaş hesabına kısa çalışma ödeneği yatacak, üzerini elden verecekler. yani aynı maaşı almaya devam edecek.


  • sir gawain  (27.12.20 21:30:56) 
Mart ayından beri kçö ile çalışıyoruz bir kısmını devlet veriyor gerisini şirket veriyor maaş aynı maaş.


  • suicides underground  (27.12.20 21:42:49) 
kısa çalışma ödeneğinin iki çeşidi var. biri tam çalışmama, biri kısmi çalışmama.

kısa çalışma ödeneği döneminde tamamen çalışılmıyorsa, sadece kısa çalışma ödeneği alınıyorsa, işveren tarafından üzerine verilen her türlü para işverenin kıyağıdır. kısa çalışma ödeneğinin üzerini tamamlamak gerekli de değildir, zorunlu da değildir. veriyorsa işverenin tercihidir.

kısmen çalışılıyorsa, gününe göre değişir. diyelim 20 günlük kçö'yü devlet veriyorsa, 10 günlük ücreti de işveren vermek zorundadır. ama bu ikisinin toplamı bir tam maaş etmez. onu tam maaşa tamamlamak yine işverenin tercihidir, zorunlu değildir.

niye tam maaş etmez? çünkü tam da olsa, kısmi de olsa, kçö hak edilen maaşın %60'ı kadardır.
  • kibritsuyu  (27.12.20 22:31:37 ~ 22:31:55) 
vay yavrum vay ya. 5 gün çalışıp da hiç çalışmamış gibi gösterip devleti soyuyolar


  • sen nasıl bir insansın  (27.12.20 22:50:53 ~ 22:52:59) 
maastan kayip olmaz ama sigorta primleri eksik olacak buyuk ihtimalle. yani tam zamanli calistigi halde kçö'de calistigini belirttikleri gun sayisi kadar prim oderler. kalan gunler calisilmamis gorunur sgk dokumunde.


  • in vino veritas  (27.12.20 22:56:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.