[]

wi-fi'ı mahveden laptop

evde 3 laptop, 2 cep telefonu ve bir oyun konsolu var. laptoplardan birini (ki en sık kullanılan iş bilgisayarı) açtığımda wi-fi performansı yerlerde sürünüyor. cihazlarda wi-fi bağlı görünmesine rağmen internet gidip geliyor, bazen hiçbir sayfa açılmıyor. uzun süre iss'de ve modemde sorun aradık ama artık anladık ki o laptop kapalı olduğunda hiçbir wi-fi sıkıntısı yaşanmıyor. sadece o bağlıyken oluyor. bir şekilde cihazların çakışmasına ve birbirlerinin internetini kesmesine sebep oluyor. sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir? nasıl çözülür?




 
çalışan programlar arasında peer to peer işlem yapan bir uygulama var mı?
genel kullanılan p2p uygulamaları:
torrent programları
oyun launcherları
windows güncellemesi

bunlardan en olağanı windows güncellemesi olabilir, güncelleme almaya başlayan cihaz bütün interneti emer genelde. cihazın güncelleme yapıp yapmadığına bir bakın, olmazsa 1 gece laptopu açık bırakın ertesi gün sorun düzelecek mi kontrol edin.
  • nahtoderfahrung  (27.12.20 19:23:35 ~ 19:24:19) 
ilk aklıma gelen dizüstü wifi kartıyla ilgili bir sorun mu var ?

- başka modemle denemek mümkünse test edin

mümkün değilse :

- kablolu (ethernet) bağlantıda sorun olup olmadığına bakın
- wifi modeli ve sürücüsünü internette aratın, tanımlı sorunlar var mı
- sürücü güncellemesi varsa yapın
- modemde wifi kartının mac adresine sabit (lan) ip atayın
- işletim sistemi ağ ayarlarında sabit ip değerini ve modem ip'sini tanımlayın
  • qaram  (27.12.20 19:48:47 ~ 19:52:52) 
kablolu bağlantıda sorun yok, ama laptop kablosuza bağlandığında tüm cihazlarda internet sapıtıyor.

başka modem denedik, sorun aynı.

sorun nereden baksanız 2-3 aydır devam ediyor. bunun için iss’de onlarca ticket açtım, kavgalar ettim. başka modemler bulup denedim. sonra bir anda laptopu kullanmadığım haftasonları sorunsuz internet kullandığımız kafama dank etti. birkaç deneme yaptım ve artık sorunun bu mal laptoptan kaynaklandığından yüzde yüz eminim.
  • sir gawain  (27.12.20 20:44:23) 
o zaman wifi kart ile ilgili

- modeli ve sürücüsünü internette aratın, tanımlı sorunlar var mı

- önce yazılımsal sorunları elemeye çalışın (sürücüler/firmware)

- çözülmüyorsa donanımsal olabilir
  • qaram  (27.12.20 21:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.