[]

arsa alırken

tapuydu, imardı, elektrikti, toprağın türüydü milyon tane detay var ve hiç anladığım bir iş değil.

özetle arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


 
anayola yakınlık. bakı: güney cephe kuzey cephe. deniz ya da hakim rüzgar alıyor mu? imarlı değilse büyük ev yapamazsınız. tarla olarak geçer. tapusu olmayan araziyi zaten almayın. muhtar tapusuyla orman arazisi satarlar size. 2B alabilirsiniz. ama onun da tapusu için sonra para ödersiniz. su ve elektrik hattı geçiyor mu?


  • iddaaci  (27.12.20 19:25:38) 
Dolandırıcılara dikkat edin. Size gösterilen arsa ile size satılan arsanın aynı olduğundan emin olun. Sanırım harita kadastro mühendisi tutuluyordu bu işler için.

Arsa vasfına, imar durumuna, hisse durumuna, yakında imarla ilgili yola terk gibi bir işlem olup olmayacağına bakın. Asla emlakçının ya da satan kişinin söylediklerine itibar etmeyin.
  • zihua  (27.12.20 19:31:05) 
ormana yakın olması da problem sanırım, zira orman bakanlığı yazı göndermiş 12 dönüm araziniz orman arazisine yakın vb vb gelin paşa paşa bize devredin yoksa dava açıcaz diye.


  • killerbee  (27.12.20 19:35:54) 
Tapudaki ada ve parselin yerini buradan görebilirsiniz.

parselsorgu.tkgm.gov.tr
  • spankenstein  (28.12.20 11:09:11) 
Öncelikle ne için kullanacaksınız arsayı? Arsa dediğinize göre tarla istemiyorsunuzdur, tarla/arazi istemediğinizi var sayarak arsa üzerinden devam ediyorum;

1. Kadastro yol var mı bakılmalı, yani önünde yanında gözle görünen fiziki bir yol olmasa bile kadastroda yol ayrılmış görünüyorsa yolu var demektir.

2. Elektrik su var mı? Yerleşim yerinden uzak yerlerde arsada su zor bir ihtimal ama elektrik olma ihtimali var. Elektrik varsa arsa değerlidir zaten.

3. İmar var mı? Varsa ne kadar var? Yapı yapacaksanız size yetiyor mu? İmar yoksa gelme ihtimali var mı? (bunu kimse net bilemez, ancak ölçek planları büyükşehirden çıktıysa çıkacaksa vs ilçe belediyesinden bilgi alınabilir, ama kesin tarih verilmez)

4. Size gösterilen yer tapuda gerçekten size satılacak arsa mı?

Bunu anlamak için öncelikle arsanın ada/parsel bilgilerini öğrenin, internetten ada parsel ile arsayı haritadan bulun. Tapu kadastro kurumunun hizmeti var bunun için, zaten kadastro yolu olup olmadığını bu haritadan da görebilirsiniz.

Arsayı internetten görüp beğendikten sonra gidip fiziksel olarak da görün, internetten ada parsel ile baktığınız yer ile aynı yere baktığınıza emin olun.

Pazarlıklar bitip iş gerçekten ciddileştikçe, herhangi bir ödeme yapmadan bir haritacıya gidip parası neyse verin (300-500 tl) haritacıyı getirip arsanın kazıklarını çaktırıp yerden emin olun.

En son tapuya gideceksiniz, parayı ödeyip arsanın tapusunu alacaksınız, o aşamada da aldığınız tapunun o arsanın ada/parseli ile aynı olduğuna emin olun.
  • John Bloor  (28.12.20 11:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.