[]

bu işler nasıl yürüyor?

diyelim ki kafanızda kendinize uygun bir televizyon programı için bir fikir var. Bununla ilgili doğru kişilere ulaşma nasıl sağlanır? Elini kolunu sallaya sallaya gitsen ya da internetten ulaşsan kimsenin muhatap olmayacağı kesin. Hadi ulaştınız bu sefer de fikrinizi değerlendirip size yol verebilirler.

Hiç bi fikrim yok, bu işler nasıl ilerler? Bilenler bi aydınlatsın lütfen.


 
Çok anlamam ama programın formatını mantığını bir kağıda döküp sonra gidip notere onaylatırsan olur gibime geliyor. Ondan sonra her yere faks da çeksen sıkıntı çıkmaz muhtemelen.


  • prizmatik  (27.12.20 18:45:23) 
Gerçi biraz değiştirip yine çalabilirler ama dava edip hakkını ararsın.


  • prizmatik  (27.12.20 18:46:44) 
tam olarak bu süreç (tv için proje hazırlama) bizde seçmeli ders olarak vardı ama ilgilenmediğim için almamıştım.

sinema-tv öğrencileri ya da fakülteleriyle iletişime geçebilirsin.
  • filteria  (27.12.20 19:23:23) 
bir yapımcıya veya yapım şirketine ulaşacaksınız.
ama fikri kağıda döküp notere tasdik ettirdikten sonra götürmeniz daha doğru olabilir.
gerçi çalan yine çalar ama...
televizyona direkt gidilmez, yapım şirketleri diziler ve bu tip şeyler geliştirir, kanallar da bunları satın alır veya onaylar ve bütçe verip finansmanını sağlayarak kanallarında yayına sokarlar.
  • blatta hiberna  (27.12.20 19:39:51) 
fikrinizin ya da senaryonuzun patantini alacaksınız.
epats ya da tc kültür bakanlığı telif hakları gnl md.
sonra bu işi yapan yapımcı şirketlere ulaşıp pazarlamaya çalışacaksınız.
  • ankarakecisi  (27.12.20 20:26:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.