[]

Burada this'in anlami ne?

Asagidaki cumlede this'in anlami ne? (This'i buyuk yazdim anlasilsin diye.)

“There’s THIS guy driving on the wrong side of the highway. He’s listening to the radio and there’s an emergency announcement saying ‘please be careful there’s someone driving the wrong way’, and he says to himself, what do you mean ‘one guy,’ there’s thousands of them!”

There’s A guy driving on the wrong side of the highway niye demiyor?

 
"iste bu adam"

anlamina geliyor. adami ozellikle vurgulamak istemis.
  • baldur2  (27.12.20 14:08:44) 
genelde bir sıfat veya betimleme kullanmak yerine söylüyorlar onu, özel bir insanmış gibi. yani o this aslında aptal vb. gibi manaya geliyor. ben öyle anlıyorum.


  • malheiros  (27.12.20 14:08:46) 
şurada bu soru sorulmuş:
ell.stackexchange.com

benim anladığım, "there's A guy" da denebilir, ama anlam olarak "this" farklı bir vurgu veriyor. "this" diye bahsedilen kişi biraz daha özel/dikkat gerektiren gibi (particular) birisi. "this" dediğinde ekstra belirli (definite) bir durum var. ne biçim yazdım tarzanca. ama bu şekil bir şey anladım ben.

sanırım bu durumda baldur2'nin tanımı doğru oluyor.
  • nimberjack  (27.12.20 14:34:03) 
vurgulamak için kullanıyorlar yanlış şeritte giden bir adam vardı değil de yanlış şeritte ki o adam gibi anlamı. a guy da denilebilirdi. konuşma dilinde çok kullanıyorlar ama bunu.


  • ruby elixir  (27.12.20 15:04:21) 
there is a guy > bi adam var
there is this guy > bi amk adami var

  • aydonno  (27.12.20 15:15:15) 
Muhtemelen evvelsi cümlede veya metnin bu cümleden önceki kısmında diyelim, bu adamın yaptığı anlatılan şeyle ilgili bir bahis olsa gerek. Ama gramer olarak özünde “an apple/the apple” farkı gibi bir fark bu sadece.


  • sevenay  (27.12.20 16:18:50 ~ 16:19:57) 
There is a guy = bir adam var
There's this guy = adamın biri

  • yarey  (27.12.20 16:30:29) 
@sevenay evvelsi yok ya bu fikra gibi bir sey zaten


  • speedy  (27.12.20 17:17:14 ~ 17:18:32) 
Cevaba sans eseri burda rasladim Shared knowledge and new information basliginda dictionary.cambridge.org

We sometimes use this instead of a/an to refer to something important or recent, or to introduce a new person or thing in a story:

This guy knocked on the door and asked if I wanted new windows.

Then suddenly she pulled out this big pile of papers from her briefcase and threw them on the table.
  • speedy  (07.03.21 21:51:12 ~ 21:52:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.