[]

Macbook alınır mı?

Merhaba,
hafifliği, şarjı ve genel kanı uzun yıllar kullanılabilirliği olması sebebiyle macbook air almak istiyorum. ancak 9 yıllık bilgisayarım bile i5 iken eğitim indirimiyle i3 işlemcili olanı alınır mı? 10000 tl verip m1 işlemcili alamam. kullanım amacımda oyun, tasarım filan değil; sunum, rapor hazırlamak, zoomdan eğitime katılmak gibi şeyler. alsam mı dediğim ürünün linki:
cutt.ly


 
10 bine M1 varken 7.500'e i3 işlemcili mac alınmaz. 10 bine çıkamıyorsan 7.500'e PC bakmanı öneririm.


  • himmet dayi  (27.12.20 01:22:51 ~ 01:23:21) 
eğer tasarım ya da kodlama üzerine çalışmıyorsan macbook almak bence çok manasız. sırf sunum veya zoom için o kadar para verme bence hele ki i5 işlemci kullanıyorken i3'e düşmek attan inip eşeğe binmek gibi olur.


  • elektr10  (27.12.20 01:41:47) 
Macos'la çalışmak zorunda değilseniz alınmaz. Apple nasıl bir algı yaratmış anlamak güç ama hafif, taşınabilir, şarjı iyi giden şık tek cihaz macbook air değil.

mshop.huawei.com

7000 tl'ye şunu almanızı öneririm. Mouse ve çanta hediyesi de geri gelmiş sanırım. 1 aydır kullanıyorum çok memnunum.
  • signore  (27.12.20 02:40:32 ~ 02:40:52) 
mac kullanıyorum, alırsam ya en iyisini alırım ya da hiç almam. fotoşop, video ve müzik için kullanıyorum, mac kullanmamın en büyük sebebi logic pro ve apple için aldığım ücretli yazılımlar. bazı ses kütüphaneleri ve sayılı olarak aktif edilebilen özel yazılımlar. mesela yazılımı alıyorsun sadece 3 defa aktivasyon yapabilirsin,

retina ekran kısmi olarak kalibre edildiği için işimi çözüyor, işlemci i7 ram 16 gb windowsta olsa yetmezdi yüksek kaynak kullanımından dolayı ama bunda idare ediyor.

bak geçen pili bozuldu, az buz paralar harcamadım yani değiştireyim diye, macler pilsiz olduğu zaman işlemci hızını düşürüyor aşırı yavaşlıyor. klavye desen 3 ayda gitti benim klavye, usb ile bağlayıp kullanıyorum.

hani vereceğin paranın karşılığı biraz ram ve işlemci alsan eyvallah da, 2021 e giriyoruz hala 8 gb ramli i3 işlemcili bilgisayar üretiyor adamlar, adeta dalga geçer gibi. günümüz laptopları nasıl bilmiyorum, ram değiştiriliyor mu bilmiyorum ama maclerde ramlerin hepsi lehimli, yani olacak iş değil. 3 sene sonra bu ram bana yetmiyo dediğin zaman işler değişir. kaldı ki her sene yazılım çıkartıyor apple, benim makina big sur'u destekliyormuş sierradan big sur a geçicem yakında.

iyi düşün taşın, m1 çipi de kendini kanıtlamadı, performans olarak iyi güzel ama 1 sene sonra bi sıkıntı çıkartır mı bilinmez, kaldı ki touchbar rezilliği, kelebek klavye rezilliği, ekran soyulması, pillerin patlayacak olup servise geri çağırılması ve bunun gibi bir sürü şey meydana geldi.

bu güne kadar hiç bir laptopumu 6 7 seneden az kullanmadım, yani hiç biri bozulmadı, ha klavyesi bozuldu fanları kirlendi ısınmaya başladı ama bozulmadı, mesela mac'in yanında video izlemek için kullandığım 2007 model bimden alınmış asus var hala çalışıyor, açıp nfs most wanted, carbon falan oynuyorum.

çok adi bir marka almadığın sürece bilinen markaların hepsi o kadar gidecektir zaten.
  • killerbee  (27.12.20 03:32:17 ~ 03:36:49) 
subum vs yapiyorsaniz kesinlikle m1 islemci. cunku intel mimarisinde ofis uygulamalari les gibi calisiyor.


  • buenosdias  (27.12.20 12:35:20) 
6-7 yaşında dell i7 (kendi bilgisayarım) ve 5 yaşında macbook air i3 kullanıyorum. performans ve stabilite açısından macbook'un i3'ü, dell'in i7'sinden daha tatmin ediyor beni. ha nedir, macbook'ta "i3 işlemcin var, fon değiştiremezsin" diyor zoom. değiştirmeyiveriyorum ama karşı taraf sesimi daha temiz duyuyor, ben onların sesini daha temiz duyuyorum.

insanların çılgınca apple övümlemesini hiç anlamazdım ama kullanınca insan görüyor bariz bir kalite farkı olduğunu.
  • harfitarif  (27.12.20 13:12:19) 
@signore onu da düşündüm ancak kendi sitesi dışında çok fazla bir değerlendirme göremedim.


  • gap  (27.12.20 16:47:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.