[]

Kasada Ortaya Çıkan Fiyat Farkı

Selam,
Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde derki; (Madde 10)'Malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır."
Bu dönemde malesef bu durum çok arttı. Bu sabah benim de başıma geldi. Kasiyer iade mi oluyor diye tutturdu. Bu sorunu kökten nasıl çözebiliriz? Nasıl market, işyeri girişlerinde "Maskesiz girmek yasaktır" ibaresi zorunlu ödeme yapılan her yere de bu mevzuat hükmünü koysak çözüm olur mu?


 
Olmaz,

Bu sorunu sadece ilgili yada yetkili arkadaşa bağırıp çağırarak aşabilirsiniz, çünkü memleketimde işler böyle işliyor maalesef.
  • paramolacak  (26.12.20 11:27:03) 
maalesef iade kesilior hep, bahaneleri de hazır "çok sık fiyat değişimi oluyor, etiketleri takip edemiyoruz". birisi kasada birisi raf yerleştirmede birisi de etiket değiştirmede görevli olsa sorun çözülür. zorla iş yapıyolar, çıksınlar o zaman o işten, onların yerini doldurcak pek çok insan var. şaka gibi...

neyse mesela geçen 101de bi ürünü uygun diye etikete bakıp 5 tane almıştım, kasaya geldim farklı okudu. ben de etiket fiyatı neyse onun üzerinden satılmak zorunda dedim, yetkili geldi, sadece birini etiket fiyatına verebiliriz dedi, ben o da o birini alıp diğerlerini iade ettim. 5 krş pahalı olsa bile üşenmeden geri veriyorum. küçücük beyinleriyle insanları aptal yerine koymaktan bi bıkmadılar.
  • superfluid  (26.12.20 11:41:39) 
@kiyiya vuran dildolar, çalışmadım :) personel sayısı az olunca günlük dğeişen etiketler sorun yaratabilir ama düşününce insan yaptığı işin sorumluluğunu biraz almalı ya.. bu şirket politikasından da değil yani, tamamen tembel çalışanlarından kaynaklı... çünkü marketlerin bazı şubeleri anında etiket değişimi yaparken bazılarına bakıyorsun 2 ay önceki fiyat yazıyor.. Bi de çalışanlar utanmadan alıcıyı salak yerine koyup "yeni gelmiştir fiyat değişikliği biz aşağıda mal yerleştiriyorduk" falan diyor.

Ayrıca kasada "10krş um yok" diyen görevli, senin 10krşun olmayınca 'neyse sorun değil' demiyor haliyle. Ona ayrı bi fitil oluyorum zaten. Sırf bu sebeple hep kartla öder oldum.
  • superfluid  (26.12.20 15:32:34 ~ 15:33:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.