[]

Nişan/düğün alışverisi kazıklanmak

Merhaba, nişan arifesindeyim nerden alışveriş yapsak esnaf kazıklıyor, tanıdık diye gittiğimiz yer bile kazıklayor. Duyardım ama bu kadar tahmin etmezdim, size de denk geldi mi böyle, oldu mu ilginç yaşadığınız şeyler? Ne alsam kazıklıyor adamlar moralim bozuldu ya :) netten alınacak şeyde değil ki çoğu.




 
Çeyiz işleriyle uğraşmayı sevdiğini belli edersen her gittiğiniz yerde saçma sapan setleri 2-3 katına kakalarlar maalesef. Yaşanmış olaylar.

Ne istediğinize emin olarak gidip, pazarlık yapıp, gerekirse almayıp çıkacaksınız. Bunu yaparken de yanınızda kesinlikle anne, baba, kaynana falan olmayacak. Özellikle anneler varsa çok dandik şeylere en az 2-3 katı para ödersiniz, satıcılar "ayıp olmasın" kelimesini kullandığı anda iş bitiyor :)
  • roket adam  (25.12.20 21:34:52) 
ilişkideki bu işlere kafası basan kimse o yapsın pazarlığı. yani dominant bi figur olsun satıcı karşısında ikileme düşmeyin kendi aranızda.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.12.20 21:38:12) 
önce o malın ederini bileceksiniz. sonra:

almayıp çıkar gibi yapmak. +1
  • iddaaci  (25.12.20 21:49:43) 
@iddaaci nın dediği gibi,
Önce keşif, sonra taarruz.

  • Erva  (25.12.20 21:56:01) 
@roket adam +1 ayrıca çikolata tepsisi gibi şeylerin parçalarını ayrı yerlerden alıp birleştirebilirsiniz. Bazı şeyleri bu tarz nasıl ucuza getirebileceğinizi düşünürseniz birkaç alternatif çıkar.

Yaşadığınız yerde küçük dükkanlar varsa onlardan alışveriş edin, kaliteli ürünler de getiriyorlar (çamaşır vb.). Bu tarz ufak yerlerden bazı şeyleri alarak destek de olabilirsiniz. www.nahil.com.tr Buraya ufak lavanta kesesi yaptırmıştık özel gün için, ısmarlama yapıyorlar.

Biliyorum dikkatlisinizdir ama çok kişinin evde toplanması bu aralar çok riskli, en azından aşılanma sonrasını beklemenizi öneririm. Binde 1 bile risk olsa onu almaya değmez. Hayırlı olsun.
  • kaset  (25.12.20 22:13:18) 
Kaziklandiginiza emin misiniz? Hayat cok pahalandi son donemde. Pazara gitsem kaziklandim hissine kapilmadan edemiyorum. Tum tezgahlarda fiyatlar yazdigi halde ve ayni olsa bile.


  • Kirmizibavul  (25.12.20 22:15:49) 
Bohça alışverişi mi kaziklandığınız?
Gidin iki nişanlı incik cıncık şeyleri Eminönü'nden alın. Bilmiyorsanız anneler liste versin. Ay biz dandik alırız anlamayız moduna girmeyin geze geze öğrenirsiniz.
Harici şeylerin hepsini internetten alabilirsiniz. Yüzük tepsisinden dökme çikolataya hepsi internette var.
  • cilekli pasta  (25.12.20 22:19:43) 
internetten neyi alamadığınızı merak ettim :) çikolata şeker çiçek başka ne yapılıyor nişanda hhhh


  • ala09  (25.12.20 22:30:24) 
Toplu cevap vereyim herkese teşekkürler öncelikle :)
Nişanda 10 kişi olacağız iki aile arasında, kısa sürecek. Internetten alacağımız şeyleri tasarım vs beğenmezsek diye korktuk birde kargo süresi malum, nişanı sağlık sebepleri ile erkene aldık. Kazık yediğimiz şeyler atıyorum nişan tepsisi, nişanda yapılan masa süsü eşyaları, çikolata. Mesela bir esnafla Instagram dm den çakma hesapla fiyat sordum nişan setine bir fiyat verdi, arkadaşla laflarken arkadaşım ben orayı tanıyorum adama sorayım dedi, adam demiş eşyaları alın ücreti sonra hallederiz, arkadaşım çok yakın birisi esnafta bunun akrabası neyse ödemeye gittim adam aynı fiyatı aldı benden. Arkadaşımda yanımda tabiki bisey diyemedim dükkan kalabalık. Adam bide laf döküyor ikram yaptık şu hediyemiz şu şöyle bu böyle.

  • Topalordek  (26.12.20 09:17:46) 
olm ni$anda sen boyle paniklediysen dugunu yapisin yok.

Her turlu dudukleyecekler, kacisin yok, hepimiz bir sekilde duduklendik, cok fazla kafaya takmamak lazim :)
  • cooperr  (26.12.20 11:05:07) 
nişan tepsisi, nişan süsü, ıvır zıvır şeylere tabii ki de ederinin çok üzerinde para ödeyeceksiniz, buna alışın derim :) zorunlu bir şey olmadığından, lüks olduğundan adamlar yapıştırıyor fiyat saçma sapan rakamlar istiyorlar, bu işin kaçarı yok maalesef.

buzdolabı falan alırken kazık yeme ihtimalinizi düşürme şansınız var ama nişan tepsisi, süs, çikolata falan bunlar direkt en çok para kazandıran itemler.
  • roket adam  (26.12.20 17:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.