[]

Gider Pusulası kesmek

Konuk olarak bir üniversitede derse gireceğim tek seferlik, saatlik ücret gibi bir şey vermek istiyorlar fakat gider pusulası kesebilir misiniz dediler.

Bu iş nasıl oluyor daha önce bir yerde tam tersi olmuştu bana iş veren kişi kesmişti, kafam karıştı. Kesebiliyorsam da (şahıs olarak) kırtasiyeden kağıt alıp kesmek midir bu yoksa vergi vb. işi nasıl oluyor acaba?

açıklayan olursa çok mutlu olurum.

teşekkürler

 
Sanirim yanlış anlaşılma olmuş. Gider pusulasını onlar size keser verecekleri tutar karşılığında.


  • aslil  (25.12.20 19:55:58) 
siz değil işi veren size gider pusulası kesecek. ücretinizden keseceği vergiyi de sizin adınıza vergi dairesine onlar ödeyecek.


  • naksidil  (25.12.20 21:00:25) 
@kaset

bilmediğiniz konularda yalan yanlış bilginizle insanları yanlış yönlendirme çabanız alkışa şayan. her soruya cevap vermek zorunda değilsiniz.
  • naksidil  (25.12.20 22:40:55) 
@kaset hariç diğerlerinin söylediği doğru.

gider pusulasını onlar kesecek, size imzalatacak. Ödeyecekleri paradan vergiyi düşüp kalanı size ödeyecekler.

gider pusulası şudur. Hizmet veren vergi mükellefi değildir, yani fiş fatura kesecek bir işletmesi yoktur. Gider pusulasını hizmeti alan düzenler, sanki hizmet veren fatura kesmiş gibi bir belgedir.

bilgi amaçlı örnek vereyim. migros'tan peynir aldınız, migros size peyniri satarken fiş kesti. siz peyniri iade edeceksiniz. iade ne demek? siz peyniri migros'a geri satacaksınız. e ama satarken fiş fatura kesebilecek misiniz? kesemeyeceksiniz. o yüzden migros iadeyi alırken çıkarıyor gider pusulasını, doldurup size imzalatıyor. sanki siz peyniri migros'a geri satmış, faturasını da kesmiş gibi oluyorsunuz.

sizin iş de öyle. hizmet verip para alacaksınız. ama fatura kesemiyorsunuz. ne olacak? hizmeti alan gider pusulası düzenleyecek. sanki siz fatura kesmişsiniz gibi olacak.
  • kibritsuyu  (25.12.20 22:59:09 ~ 23:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.