[]

Futbolda taç atışını takım arkadaşına bırakmanın mantığı nedir?

Top taca çıkıyor, o sırada topa yakın bir futbolcu gelip topu eline alıyor fakat atışı gerçekleştirmiyor, uzaklardan koşarak yaklaşan başka bir oyuncuya topu devretmek üzere öylece bekliyor. Bu esnada rakip takım savunma pozisyonunu alıyor tabii ki ve böylece hızlı bir hücumla gol fırsatı yakalama olanağı da ortadan kalkmış oluyor. Bu sahneye herhalde izlediğim bütün maçlarda defalarca şahit oluyorum. Nedir bunun açıklaması? "Bi durup nefes alalım" mı diyorlar? "Zamandan ne kadar yersek kardır" mantığı mı? Atışı devralmak için uzaklardan koşup gelen oyuncunun işgüzarlığı mı yoksa?




 
Çoğunlukla taç atışını bek oyuncuları kullanır. Ortasaha ya da kanat oyuncuları taça gittiği anda topu alıp, çok bariz bir fırsat/seçenek yoksa taçı bek oyuncusuna bırakıp, top almak için pozisyon kollar.
Taçın yerine ve takımına göre de taç organizasyonları yapılabiliyor. O tarz durumlar için zaten belli oyuncu/oyuncular oluyor taçı kullanacak. Korner gibi.

  • cay koy geliyorum  (25.12.20 18:02:10) 
Çabuk kullanmayi gerektiren bir durum yoksa, yani hemen kullanması onlara aman aman bir avantaj saglamayacaksa, taktiğe ve dizilişe sadık kalmayı tercih ediyorlar
Aynı zamanda tabii soluklaniyorlar. Bir de takım ondeyse zaman kazanma

  • yarey  (25.12.20 18:13:58 ~ 18:14:36) 
hızlıca kullanılması gereken durumlarda jet hızıyla kullanılıyor zaten, öteki türlü herkesin yerine yerleşmesi bekleniyor.


  • candide  (25.12.20 18:22:11) 
Nasil ki penaltici, frikikci belliyse tac kullanacak adamlar da belirlenir takimda. Akan oyunda tabi zaman zaman degisebilir kimin kullandigi ama calisilan sablona bagli kalmayi tercih ederler. Tac kullanmayacak adam topu eline almazsa daha buyuk sikinti. Bir olur iki olur neyse hakem der naapiyorsunuz lan siz tac kullanmaya bile niyetiniz yok,skor da zaten lehinize zaten oyunu yavaslatiyorsunuz cat cat basar kartlari. En azindan biri kullanacagim diye gidiyor ki oyun akiyormus gibi gozukuyor akmasa da.


  • speedy  (25.12.20 18:28:14) 
takımlar artık her topu değerlendiriyor. artık futbol tamamen pragmatizme döndüğü için en normal şeylerden bile kazanım sağlanmaya çalışılıyor. her takımın taç atıcıları bellidir.


  • mikahakkinen  (25.12.20 19:28:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.