[]

Gebelik döneminde corona

Eşim ve ben 2 gün önce korona olduk. Eşimde semptomlar pazar günü öksürük ile başlamıştı, bende ise çarşamba günü yüksek ateş, halsizlik ve baş ağrısı şikayeti ile başladı. Çarşamba günü test yaptırdık ve sonuç pozitif çıktı. Eşim 6 aylık hamile olduğu için ilaç verilmedi sadece ben ilaç kullanıyorum. Bende şu anda herhangi bir sıkıntı yok süreci normal atlatıyor olarak gözüküyorum ancak eşimin pazar gününden beridir devam eden bir öksürüğü var. sık sık öksürmüyor. Yarım saatte bir ve ya 40 dakika da bir öksürüyor. İlaç kullanmadığı için ciğerlerine geçmiş olabilir mi virüs? sizce ne yapmalıyım? hastaneye yatırsam daha sağlıklı mı olur?




 
Endişe etmeyin, bol güneş ışığı sağlam gece uykusu, bol temiz hava ve ev temizliği (ciğerler için alerjen bişey olmasın), C ve D vitamini çinko ve magnezyum takviyesi alın. Eşinizi de doktoru takip etsin, sıklıkla irtibatta olun. Onun için en doğru yöntemi doktoru söyleyecek. Siz kendinize iyi bakın.


  • 1bir1bir1  (25.12.20 11:27:01) 
Paniklediğinizi tahmin ediyorum ama burada neyin nesi olduğunu bilmediğiniz biz "Evet hastaneye yatsın mutlaka" dersek bizi dinlemeyin. "Eşinizi de doktoru takip etsin, sıklıkla irtibatta olun. Onun için en doğru yöntemi doktoru söyleyecek." +1

Tanıdığım iki kişi hamileyken korona atlattı, biri hiç belirtisiz atlatmış (sonradan kan testinde antikor çıkınca fark edildi) biri biraz daha ağır geçirdi ama kendisi de bebeği de sapasağlamlar. Endişelenmeyin, doktorunuzu dinleyin. Geçmiş olsun.
  • kobuzchu kiz  (25.12.20 11:48:29) 
6 ay falan öncesinde mide küçültme ameliyatı olmuş bir arkadaşım 4 aylık hamileyken eşiyle birlikte pozitif oldular. benzer semptomlarla atlattı, önümüzdeki hafta doğuma girecekler. her şey yolunda yani.

endişe etmeyin ama dedikleri gibi sağlıklı yaşama dikkat edin. eşinizin takibini yapan doktorun tavsiyesi ile vitamin takviyesi kullanabilirsiniz ama mutlaka doktora danışarak ilerleyin. doktor aksini söyleyene kadar hastaneye yatma gibi bir isteğiniz olmasın. hiçbir hastane ortamı ev gibi olmaz. psikolojik olarak dahi yıpratır insanı diğer her şey optimum düzeyde dahi olsa.
  • reanarchy  (25.12.20 12:21:16) 
@reanarchy +123

Ben hastanede yattım ve çok çok şanslıyım ki yanımda kimse yoktu ama çok kişilerden duyuyoruz gerçekten psikolojik olarak da olumsuz etkileyebilir. Gebelikte daha fazla etkilenilir, siz hiç korkmayın endişe etmeyin, gerekeni yapın, o yeter. İçinizi ferah tutun.
  • 1bir1bir1  (25.12.20 12:37:34) 
gebeliğin ilerleyen dönemlerinde ilaç alınabiliyor. kadın doğum doktorunuzla konuşun.


  • nuisance  (25.12.20 13:40:40) 
Jinekologuyla da irtibatta olsun bence. Tabii ki panik yapmayin ama tedbirli olmak da fayda var. Ornegin tansiyonunu ara sira olcmek, pihtilasma konusunda yapilqcak bir sey var mi ogrenmek gibi. Zira bu konuda birden fazla olumsuz sey duydum, ihmal etmemek lazim. Simdiden gecmis olsun. Saglikla kavusursunuz umarim bebeginize:)


  • red g  (25.12.20 16:32:46) 
geçmiş olsun, öksürük için şunu deneyebilirsiniz:

www.glutensizdunya.com

biz de 1 ay önce ailece ilaçsız atlattık, bol soğan sarımsak, d vitamini (öncesinde de alıyorduk), c vitamini ile..
dilerim siz de sağlıkla bebeğinize kavuşur, sağlıkla büyütürsünüz.
  • evanka  (27.12.20 19:21:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.