[]

miktarin çok altinda benzin veren istasyon

günaydınlar,

bir benzin istasyonundan 1 saat kadar evvel 70 liralık benzin aldım, aracı çalıştırıp biraz sürdükten sonra fark ettim ki en fazla 30 40 liralık bir yakıt koyulmuş. benzinliği aradığımda görevli arkadaş sağolsun arabanın bir yerleri bozulmuştur, kapat aç yan yatır vs demekten başka bir şey söylemedi. internet üzerinden iletişim formu dolduracaktım ancak telefon numaramı başında 0 olmadan istediği ve öyle yazdığım halde kabul etmedi. bir iletişim numarası bulup onu aradığımda ise karşımdaki kadın beni sesiyle döverek, ancak 48 saat sonra sisteme yansıdığını ve ondan sonra şikayet oluşturmam gerektiğini söyledi.

sorum böyle bir durumda nasıl hareket edilmesi gerektiğidir. aracımı uzun zamandır kullanıyorum ve ne kadar yakıtın göstergede ne kadar gösterildiğini biliyorum. bir sıkıntı olduğuna eminim ve bilirsiniz, rahatsızlık verici.

yanıtlar için teşekkürler.

 
70 liralık benzin ibre oynamasi için yeterli olmamıştır belki.


  • fikox  (25.12.20 08:38:08) 
benzini almadan önce depon boşa yakınsa yeni aldığın benzin muhtemelen yedek deponu doldurmuştur. yedek depo göstergeye dahil olmadığından senin ibre fazla yukarı çıkmamış.

bana da aynısı olmuştu.
  • tantunisultansuleyman  (25.12.20 08:46:41) 
10 litre benzin yapar, 50-60 litrelik depoda 10 litre benzini manuel ibreyle anlamak çok zor.

Ama sürekli benzer oranda yakıt alıyorsanız ibrenin hareketini bilirsiniz.

Fişinizi almış mıydınız? Bu kadar düşük yakıt alımında çakallık yapacaklarını sanmam, riskli çünkü.

Geçmiş olsun ama böyle bişey olduysa bile yapabileceğiniz bir şey yok maalesef, bir ispatı mümkün değil çünkü.
  • John Bloor  (25.12.20 10:06:59) 
@tantunisultansuleyman +1 dibe indi ise yedek depoyu da hesaba katmanız lazım. Yedek depoya gideni ibrede göremezsiniz.


  • cursor  (25.12.20 10:19:16) 
depo boşsa , boşa yakınsa, yedek depoyu da hesaba katın. bir de 10 litre benzinle 6 litre benzini ibreden anlamak çok iddialı bir hareket.


  • co2s2  (25.12.20 10:36:00) 
Bu arada bir not düşelim, otomobillerde yedek yakıt deposu yoktur. Onun adı genleşme tankıdır. Buharlaşan veya dolumda sıkışan yakıtın aktarıldığı, sonra normal depoya geri akıtılan bir bölmedir.

Normal depodan yüksekte durur genelde, yani yakıt deposu tam doluyken ya da tam dolum yapılırken işe yarar.

Bazı araç modellerinde depo tam dolduktan sonra bi klipse basılarak buraya da yakıt dolması sağlanabilir ama tehlikelidir. Sıkışan ya da buharlaşan yakıt buraya dolamayacağı için tahliyeden araç altına akıtılır.

Bir miktar yakıt kullanıldıktan sona buradaki fazla yakıt normal depoya akacağı için tehlike ortadan kalkar.

Konudan alakasız ama belki birinin işine yarar bir bilgi daha bırakalım;

otomobillerde yoktur ama genelde küçük hacimli ve manuel benzin musluğu olan motosiklerde vardır.

Fakat bu da ayrı bir depo olarak değil de, aynı depoyu iki ayrı seviyeden kullanan musluk ile kullanılır aslında.
  • John Bloor  (25.12.20 12:45:37 ~ 12:50:53) 
Benzin şamandırası bozulmuş olabilir aracın. Benimki bozuk mesela, özellikle az benzin aldığımda ibre bazen değişmiyor ya da bakıyorum bir iki gün sonra kendi kendine olması gereken yere gelmiş.


  • buff  (25.12.20 13:14:55) 
@John Bloor hocam o zaman asıl düzeltmeyi de yapalım, evet yedek depo yoktur, fiziksel olarak, ancak araçlardaki yakıt ibresinin 0 noktası aslında yakıt tankının sonunu göstermez. Tankın alt kısmı her ihtimale karşı yedek olarak ayrılmıştır bu nedenle halk arasında yedek depo da denir. Ayrıca bir genişleme tankı da vardır anlattığınız gibi.


  • cursor  (25.12.20 13:15:25) 
Firmayı müşteri hizmetlerine şikayet et. 70 liralık yakıt aldım fişiniz var ise fişim elimde diyin. Yok ise fiş almadım. İstasyonu suçlamak için konuşmuyorum. İstasyonun tankındaki Yakıt bitmesine bağlı hava basabiliyor. Ek olarak pompaların yıldan yıla kalibrasyonu yapılıyor. Yapılmamış olabilir kalibrasyon çok etkilemez de.

Sizin şikayetiniz üzerine oraya bir ekip gidiyor kontrol ediliyor plakanızla, hangi pompadan yakıt aldıysanız. Kontrol edip size geri dönüş yaparlar.
  • mak  (25.12.20 19:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.