[]

Zararlı Olmayan Kedi Maması

Genellikle marketlerde satılan mamalardan alıyorum(yaş mama) kendi kedim yok, sokaktakileri besliyorum. Mesela Whiskas zararlıymış. Sözlükte başlığı var ama kimse de doğru düzgün açıklamasını yapmamış.. Neymiş kedilere en büyük kötülüğü yaparmışız, yok veterineri öyle demiş. Ya arkadaş ''şu şu yüzden'' başla ve açıkla ki bilelim. O zararlı bu zararlı.. İçi boş konuşup millete mama aldırmıyor.

Ya neleri var da zararlı bu mamalar? Şeker mi? Baklagiller olunca mı zararlı oluyor? Tahıl olunca mı? Ne ya.. Zararlı değil demiyorum, zararlıdır ama bir söyleyin öğrenelim. Hangi marka mamayı alalım, onu söyleyin bari :d Mesela şimdi ben sipariş verecektim sokaktaki kediler için ama hevesimi kaçırıyor bu tarz insanlar.. Yok en büyük kötülükmüş de yok şuymuş da.


 
Ekstra tatlandırıcılar, renklendiriciler, koku artırıcılar vs.
Bildiğin kimyasal işte.
Ama oturup ben de içindeki maddelerin miligramlarını yazamayacağım.
  • esse classic  (25.12.20 02:35:01) 
Az iyi vardır çok iyi vardır. Kötülük diyenler şov peşinde olabilir muhtemelen. Hayvan için para verip marketten paket mama alıyorsun nihayetinde.


  • havadakarada  (25.12.20 02:37:37) 
Az iyi vardır çok iyi vardır diye bir şey yok. Çok kötü vardır çok iyi vardır ve ortası vardır.
Whiskas ise çok kötüdür.
Hayvan için para verip alıyoruz üstümüze düşen insanlığı yapıyoruz gerisi bizi ilgilendirmez diye bir şey de yok.
İçinde iki gram GDO olan şeyi yeseniz bas bas bağırırsınız ama iş hayvanlara gelince "ne var canım para verdik aldık işte" oluyor.
  • esse classic  (25.12.20 02:41:39) 
Ayrıca tabii ki mümkünse doğal olanı tercih etmek daha iyi olur ama bu hayvanlar çöplerden besleniyorlar. Çöpteki besinler de kalite standartlarına pek uymayabilir haliyle. Whiskas onlara göre daha sakıncalı kalıyorsa satmasınlar zaten.


  • havadakarada  (25.12.20 02:42:41) 
@esse classic

Ne var canım para verdik.... tarzı bir düşüncem yok. Maaşımın önemli bir kısmı hayvancıklara gidiyor. Bir kere beslemeye başladım 1 seneyi geçen bir süredir ve bırakamadım, bırakmakta istemiyorum.

Ama sizin bize dediğiniz şeyle, vermiş olduğunuz cevap uyumlu değil. Hem 'öyle' düşünmeyin diyorsunuz hem de iki dakikanızı ayırmıyorsunuz ve ''Oturup miligramlarını yazamayacağım'' diyorsunuz. Madem her şey hayvancıklar için, o zaman bir zahmet yazın. Sizce de bir tezatlık yok mu? (Miligram kısmı sadece bir örnek. Zararlı olanlar nelerse artık) Tartışmak gibi bir niyetim yok. Lütfen olayı tartışmaya çekmeyelim.

Bundan sonra biraz daha kaliteli markalar almaya özen göstereceğim. 'Nasıl olsa sokak kedileri'' diye bir düşünce doğru değil.
  • bitchesaintshit  (25.12.20 03:09:45 ~ 03:14:15) 
Bu fayda zarar mevzusu gerçeklik payı olmakla birlikte tamamen ticari sebeplerle yapılan pazarlamadan ibaret. Bir malın üstün veya düşük niteliklerini ön plana çıkarıp algıyı bu şekilde yönetiyorlar gerçek şu ki en iyisi ev yapımı mamalar.


  • berkan11  (25.12.20 07:45:29) 
boş tantana yapıyorlar hocam. hepsi kulaktan dolma, piyasadaki diğer mama üreticilerini ürünlerini satmaya çalışan veterinerlerden duydukları şeyler. üçkağıt yani...
insanlara da onu yeme bunu yeme diyorlar. bu havada kedinin karnını doyuran her şey iyidir. bir de genel yorum yapayım: kedi köpek konusunda zilyon tane şey bile aşırı dikkatli insanları genellikle ipe sapa gelir bir uğraşıları yok, zor yaşam nedir bilen tipler değil bu yüzden severler faso fiso şeylere 8 sayfa a4 giydirmeyi. canınız sokaktaki kedilere iyilik yapmak istemiş, ister yemek artığı götürün ister süt verin ister wiskas verin ister evde kendiniz mama üretin verin yani.

  • ala09  (25.12.20 09:43:41) 
soğan ve sarımsak kediler için zehirlidir, organ iflasına sebep olur. o yüzden çeşnilendirilmiş salamların içindekiler listesine dikkat etmeniz ve soğan/sarımsakla pişmiş yemek artığı vermemeniz gerekir. bunun dışında karınları doysun yeter.


  • bir garip melek  (25.12.20 15:53:53) 
Whiskas içinde kedilere dayanılmaz hale getiren birşey var, ne olduğunu bilmiyorum, ama kedi, bir kere whiskas yedikten sonra açlıktan ölecek hale gelene kadar başka mama yemiyor. Whiskas da ucuz değil. Ben de çok sokak kedisi besledim, evde de 4 kedim var farklı yaşlarda. Bu yüzden ben whiskas yedirmiyorum. Birkaç veterinerden de whiskasin iyi olmadığını duydum. Bu kadarı bana yetti, whiskas almıyorum.

Ne alıyorum? Evdeki kedilere Royal Canin. Proplan, Acaba, Orijen hakkında iyi şeyler duydum.

Sokaktaki kedilere bonacibo veya micho alıyorum. Bu mamalar yağlanma yapıyor diye duydum ama sokaktaki aktif hayat yaşayan ve soğukta dışarda kalan kedilerde kilo aldirdigini görmedim.
  • JohnOakley  (25.12.20 16:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.