[]

insanlar neden bunu yapar?

karşınızda sizi dinleyen iki kişi var diyelim. ancak göz temasının %90'ını biriyle kuruyorsunuz diğerine çok nadir bakıyorsunuz. bu ne anlama gelir?

edit: konu iki kişiyi de eşit derecede ilgilendiriyor, önceden planlanmış bir konuşma değil. mesela 2 kişi gidip birine bir şey soruyorsunuz ama anlatan kişi sizle göz teması kurmuyor, yanınızdakiyle kuruyor. hep olumsuz mu düşünmek gerek?


 
Onunla muhatap oluyor, ona anlatıyor, onun ilgisini bekliyor. Diğeri ikinci planda, olmasa da olur. Kalkıp gitse "nereye gidiyorsun" denmez.


  • top_secret  (24.12.20 22:29:18) 
Yine çok az veri var. Konuşulacak konu o iki kişi arasında geçiyorsa, göz temasını diğer kişiyle kurarsan şaşı ya da otistik sanabilirler.

Tamamen muhabbet ortamıysa, diğer kişiden haz etmiyor olabilir, ilgisini çekmiyor olabilir. Sıkıcı bir insan olabilir. Yani minyon tane olasılık var.
  • stewie  (24.12.20 22:30:22) 
göz teması kurduğum kişiyi daha iyi/yakından tanıyor olabilirim. konu daha çok göz teması kurduğum kişiyi ilgilendiriyor olabilir. konuyu bu kişiyle önceden de konuşmuş olabiliriz. dışlamak/yok saymak için de yapan oluyordur, istemsiz ya da istemli olarak.


  • nimberjack  (24.12.20 22:35:36) 
top_secret +1

net budur.
  • alt4y  (24.12.20 22:38:16) 
Göz teması kurulan kişi daha etkindir, karar durumu varsa ikna edilmesi gereken kişidir, algıları, anlayışı daha açık olduğu düşünülür.


  • cosmicgadin  (24.12.20 23:30:41) 
Bu bana göre şu anlama geliyor, 2 kişiden birinden daha çok çekim almıştır. Çekim derken kara kaşına gözüne düşme değil, mesela anlattığın şey ona akıyordur, onun daha iyi dinlediğini anladığını hissediyorsundur. İnsan ulaşıp iletişim kurabildiği kişiye yönelir. Bence en büyük sebep bu.


  • superfluid  (25.12.20 01:03:09) 
Kişi konuyu anlattığı zaman iki kişi eşit ilgi mi gösteriyor, yoksa biri daha fazla ilgi gösteriyor olabilir mi? İlgi gösteren kişiyle göz teması kurup ilerlemek daha normal bir akış gibi geldi bana. Eğer böyle bir ayrım yoksa top_secret+1


  • SiyamkedisiZorro  (25.12.20 09:35:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.