[]

Aksiyon Kamera alalım ama hangisi?

Bir aksiyon kamera edinesim var ama bu cihazların özellikleri ve farklarına dair hiç bir bilgim yok.

marka olarak tamam görüyoruz ediyoruz ama fiyatlar ortada.
almışken paraya kıy gopro9 al mı? onun yerine şunu al diyeceğiniz bir model var mı?

 
profesyonel şeyler düşünmüyorsan, hobi olarak takılıp kendince videolar kurgulayacaksan
EKEN H9 işini rahatlıkla görecektir.

  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.12.20 13:32:15) 
go pro 5 e para verene kadar sony rx0 veya rx0 mark II alınır.


  • killerbee  (24.12.20 13:35:15) 
Bunun cevabını kendiniz vermelisiniz maalesef.

ne amaçla kullanılacak, videoları işleyecek misiniz? hangi yazılım ve donanımla işleyeceksiniz? hangi platformda paylaşacaksınız? kendiniz için mi çekiyorsunuz yoksa paylaşmak için mi? bitrate, dosya boyutu, sağlamlık, pil ömrü, plugin ve aksesuar zenginliği gibi tonla konu var.

yok ben kırk yılda bir arabanın ön camına takar eve geldiğimde de videoyu izleyip silerim diyorsanız tabii ki gopro 9 ya da sony rx'lere gerek yok. ikinci el bir gopro 4-5 ya da çinli muadiller işinizi görecektir. para dert değil diyorsanız gopro9/sony rx/insta360 serisi alınır, kafa rahat eder.
  • orient blue  (24.12.20 13:52:09) 
koray birand incelemelerine de bakabilirsiniz :

m.youtube.com
  • qaram  (24.12.20 19:31:12) 
Koray Birand incelemelerini izlemeni öneririm tabii ki. Buradaki ana kriter, cihazla ne yapacağın. Eğer bol hoplamalı zıplamalı bir iş yapacaksan, hero 9'un stabilizasyonu inanılmaz iyi. Yok böyle hoplamaya zıplamaya girmeyeceğim ama aksiyonum var dersen, hero 8 fazlasıyla işini görür. Yok aksiyonum da yok, ufak kamera olsun diye alıyorum dersen DJI Osmo Action gayet iyi ama görüş açısı dar biraz.

EKEN vs cihazlar izlenesi görüntüler vermiyorlar, özellikle stabilizasyonları gerçekten başarısız. Sony RX0 da hepsinden daha pahalı ve yine stabilizasyonu bu saydıklarımız kadar iyi değil (ama görüntü kalitesi hepsinden iyi o ayrı)

Yani ne yapacağına ve bütçene göre yukarıda saydıklarımdan birini tercih edebilirsin derim. Bu arada gopro alacaksan amerikadan getirtmeni öneririm zira burada 5 bine satılan hero 9 orada ıvır zıvırlarıyla 2700 lira falan.
  • roket adam  (24.12.20 22:02:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.