[]

takım liderimsi

merhaba thor severler,

şimdi bana takım liderliği tarzı bir pozisyon teklif edildi. 5 - 6 kişiden sorumlu olacağım. daha önce böyle bir görevim yoktu. sadece takılan olup yardım isteyen olduğunda elimden geldiğince yardımcı oluyordum. olumlu dönüşler olması sonucu resmi olarak takım liderliği pozisyonuna terfi edeceğimi söylediler. Sanırım önce bir denemek istiyorlar haklı olarak.

benim kendime ait yürüttüğüm projelerim var, diğer yandan bu işe yeni başlamış ya da 1 senelik adamların çalıştığı projelerde bu arkadaşlardan sorumlu olmamı istiyorlar. haftanın belli günleri toplantılar yapıp code review yapılmasını, takıldıkları noktalarda yardımcı olmamı, bug varsa çözülmesi zorsa elimi taşın altına koymam gerektiğini söylediler.(sanki daha önce yapmıyormuşum gibi)

resmi olarak ilk kez böyle bir görevlendirmem olacağı için benden bir yol haritası istediler. nasıl bir yönetim istiyorsam belirlemekte özgürmüşüm. böyle bir konuda oldukça tecrübesizim.

yaptığımız iş şu, bankacılık, enerji ve perakende sektöründe veri ambarı projeleri yapıyoruz. özellikle bankacılık tarafı çok daha sert, sıfır hata ile ilerlemek gerekiyor.

ben şöyle bir yol planı çıkarttım,
çalışan ekipte toplam 3 proje var;
- her projeye haftanın 2 günü birer saatlik toplantılar ayırsam yeterli sanki. Sonuçta bir yandan ilerletmem gereken kedime ait projeler var.
- onlar için kod yazmak yerine kodun nasıl yazılması gerektiğini ve sonuçta görmek istediğimiz durumdan bahsedeyim
- bug geldiğinde çözmek için uğraşsınlar ve en son nokta olarak bana gelmelerini isteyebilirim.

böyle bir pozisyonda çalışan varsa bak şunu şunu yaparsan çok daha efektif olur dönüşlerin olumlu olur, ben böyle yapıyorum dediğiniz her şeye açığım.
Teşekkürler.

 
islerin duzgun ilerlemesi icin yapilacak yeni gelistirmelerde, eger ufak degisiklikler degilse beraber bir design/yol haritasi cikarmak faydali olabilir. ya da beraber cikarmak yerine onlardan bunu hazirlayip gelmelerini istemek ve onu review etmek faydali olur. code review'e geldiginde bir seyleri degistirmek icin cok gec olabiliyor cunku.

code review'u gecmek icin gereklilikleri bastan belirlemek ve bunu dokumante etmek de faydali olur. bu gerekliliklere gore yazilmis daha temiz code gelirse review etmesi de daha kolay olacaktir.
  • lemmiwinks  (24.12.20 13:20:09) 
-Toplantıları Pazartesi ve Çarşamba sabah faslı yap.
-Developer'a nasıl kod yazması gerektiğini asla söyleme. Sorumluluğun onlardan olduğunu söylemen yeter.
-Bunun için issue'ların acceptance criteria ve estimation'larını karşılıklı olarak netleştirdiğinize emin ol.
-Tüm iş ve zaman takipleri için kullanmıyorsanız Trello, Jira gibi bir management tool kullanın, kullanıyorsanız da efektif kullanın. Gerekirse bunun kullanımı için eğitim ve zaman harcayın. İlk başlarda zor gelse de alışınca kesinlikle vazgeçilemiyor ve aşırı verimlilik sağlıyor.
-Kendini onların üstü olarak değil de ekip arkadaşı olarak görmeye devam et. Hayt höyt yapma asla. Emrivaki de konuşma.

-Ve takım liderliğinin en büyük ve en önemli parametresi: Tüm süreçlerde işin düzgün, etik ve verimli tamamlanması ve kendi üstlerine ve kendi işine mahçup olmama prensibini korumak şartıyla mümkün olduğunca developer'ların tarafında ol ve onları kolla. Üstlerine kesinlikle satma.
  • pass  (24.12.20 13:24:17 ~ 13:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.