[]

Gençlik Hastalığı :(

Sabah köpeği gezdirmeye çıkınca karların içinde yatan küçük bi kedi buldum, 3-4 aylık falan, ufak bişey. Donmuş sandım ama gözleri açıktı, nefes alıyordu ama hareketsizdi, eve getirdim, elektrikli ısıtıcının önüne koyup yemek verdim. Aşırı halsiz, yemeği yemedi, biraz kustu sağa sola.

Veterinere götürdüm, gençlik hastalığı olabilir dedi. Kan testi yaptılar, serum verdiler, "tedavi etmeye çalışacağız" dediler. İlaç da vereceklermiş. Veterinere bırakıp geldim.

Sorum yok, sabah sabah canım sıkıldı paylaşmak istedim. Umarım iyileşir.

 
Galiba ölmekten kıl payı kurtarmışsınız. Sağ olun...


  • 1bir1bir1  (24.12.20 11:55:58) 
Off gerçekten şu zavallı sokak hayvanları kadar içimi acıtan bir şey yok şu dünyada. Benim böyle bulduğum yavru kediyi yaşatamamışlardı :( Umarım sizinki yaşar.


  • ms brownstone  (24.12.20 12:07:54) 
Yaa kıyamam :( inşallah yaşar.


  • Benyinegulerim  (24.12.20 13:14:41) 
İnşallah yaşar... siz iyi bişey yapmışsınız bence. Eğer kalbiniz dayanıyorsa ve imkanınız varsa öylece bırakmayın veterinerde, halini hatrını sorun ve masrafıyla ilgilenmeye çalışın yoksa o kadar umursamayabilirler :/


  • megalomaniac  (24.12.20 13:23:12) 
@megalomaniac, enfeksiyon hastalıkları bölümüne yatırdılar, tedavi kaç gün sürerse masrafını karşılayacağım, serum test vs. parasını da verdim. İsterseniz eve götürün, her gün getirirsiniz ilaçlarını veririz falan dediler ama evde köpek var, cesaret edemedim açıkçası. Zaten düzenli gittiğim veteriner, iyi insanlar ama telefonla falan arayıp sorayım ara sıra en iyisi.


  • plutongezegendegilmi  (24.12.20 14:05:07) 
gençlik testi yapıldı mı? gençlik pozitif ise özel rus ilaçları var onlar ile kurtulabiliyorlar, %80 civarı başarılı oluyor. aksi takdirde kurtulma ihtimali %10 larda. rus ilaçları ile tedavi biraz tuzlu, ama bir can kurtuluyor.


  • surprise  (24.12.20 14:07:43) 
Ah yavrum=( Allah sizden razı olsun öncelikle, hiçbir hayvan sokakta kimsesiz ölmeyi hak etmiyor=( sizin yerinizde olsam arada gider sever öper konuşurdum. eminim ki hiç sevgi görmemiştir. Gerçekten ilaçlarla birlikte iyileştirici etkisi olabilir.


  • mslny  (24.12.20 14:10:53) 
gençlik hastalığı olabilir demek için erken. zehirlenmiş, aşırı aç kalmış, iç parazitten besinsiz kalmış veya başka bir viral enfeksiyonu olabilir.

bir süre serum, düzenli beslenme, ve sıcak bir yerde kalıp gözlem altında tutulması lazım. 1 hafta sonra hala iyiye gitme yoksa evet gençlik hastalığı olabilir. iyi bakılıp bağışıklık sisteminin baskılamasını beklemek dışında net bir tedavisi yok.
  • orpheus  (24.12.20 15:59:36) 
Ben benzer bi köpeği kurtardım. Amcamın köpeğiydi. Sabah uyandım köpek ağlıyordu, hareketsiz yatıyor, yalnızca su içebiliyordu.
Amcam "boşver düzelmez" dedi. Veteriner de "ilaç yapalım ama muhtemelen kurtulmaz" dedi. Düzenli ilaç aldı bi haftada ayağa kalktı. 3 yıldır sorunsuz yaşıyor. Şimdi her köye gitmemde üstüme atlıyor.

Umut yok değil, umarım iyileşir
  • sumuklurakun  (24.12.20 16:43:42) 
umarım iyileşir. var olun.


  • stewie  (24.12.20 17:23:40) 
Kedi ölmüş :(


  • plutongezegendegilmi  (25.12.20 15:17:25) 
off... tek tesellimiz şuan daha mutlu ve konforlu olduğundan emin olmak. Bir de siz elinizden geleni yapmıştınız üzülmeyin.


  • megalomaniac  (26.12.20 01:04:57) 
En azından sokakta ölüp çöpe atılmadı=( siz elinizden geleni yaptınız. Sokak hayvanlarının ömrü o kadar kısa işte=(


  • mslny  (27.12.20 00:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.